Zlatan Stipišić Gibonni: 30 pjesama (notni zapisi + CD)

80,00 Kn

“Tekst, stihovi i melodija upišu se negdje u ljude koji su ih zavoljeli ili kojima je pjesma makar nešto značila u nekom važnom trenutku, kako samo riječi na glazbu mogu ući u čovjeka kao nijedna druga umjetnička forma”

Na zalihi

Opis

“Nekim autorima pjesme postaju dio kulture, kolektivno dobro. Tekst, stihovi i melodija upišu se negdje u ljude koji su ih zavoljeli ili kojima je pjesma makar nešto značila u nekom važnom trenutku, kako samo riječi na glazbu mogu ući u čovjeka kao nijedna druga umjetnička forma. Kad se to dogodi, međutim, pjesma često gubi lice autora, ono se briše i pjesma postaje pjesma svih ljudi, kao narodna.

Zlatan Stipišić Gibonni, najmlađi klasik u ovoj seriji notnih knjiga, tu teškoću vjerojatno neće imati iako su mu brojne pjesme odavno zaživjele tako da im više ne trebaju nikakvi estradni trikovi. Njegovi radovi, baš kao kod prvog među svim kantautorskim modelima – kod Arsena, dakako – vezani su neodvojivo za naročiti lirski rukopis iza kojega uvijek stoji stvarno lice. Ili još malo kompleksnije – naslut ili iluzija takvog lica, onako kako ga publika čuje, zamišlja, čita i učitava, točno ili pogrešno. Nitko od onih koji slušaju i čuju u srce me potoćaj ka divji cvit, ili u libar svojih dugova upiši mene, ili još te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorječivo, ili još ti se radujem, a nemam zašto biti ponosan na nas, ili među jude, zviri, i beštimje me stavi leć, ili kao lice stranca, naboralo se more u daljinama, na one prepoznatljivo netipične melodije i muzičke fraze, neće se pitati – Tko je ovo napisao?” (Đorđe Matić, iz uvodnog teksta)

Popis pjesama:

1. Ako me nosiš na duši
2. Anđeo u tebi
3. Cesarica
4. Činim pravu stvar
5. Divji cvit
6. Dobar dan
7. Dobri judi
8. Dobro jutro tugo
9. Dvije duše
10. Gdje to piše?
11. Hodaj
12. Ispod moga pramca (Tempera)
13. Judi, zviri i beštimje
14. Kad sam nasamo s njom
15. Libar
16. Lipa moja
17. Mirakul
18. Nije vrime od nedije za u polje poći
19. Nisi više moja bol
20. Onako, od oka
21. Oprosti
22. Ovo mi je škola
23. Posoljeni zrak i razlivena tinta
24. Projdi vilo
25. Sreća
26. Sve ću preživit
27. Svi moji punti kad se zbroje
28. U ljubav vjere nemam
29. Udica
30. Žeđam
+ Zlatne godine

U ediciji “Zabavne melodije” Hrvatskog društva skladatelja od 60-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća objavljene su desetine notnih zbirki sa stotinama skladbi, a nakon četvrt stoljeća mirovanja, HDS i Cantus d.o.o. ponovno su pokrenuli ovu ediciju.

Dosadašnja izdanja:
Đorđe Novković
Nikica Kalogjera
Arsen Dedić.Đelo Jusić
Zrinko Tutić
Tonči Huljić
Rajko Dujmić.Zdenko Runjić
Miroslav Škoro
Nenad Ninčević
Husein Hasanefendić Hus
Jasenko Houra
Neno Belan
Zlatan Stipišić Gibonni
Alka Vuica
Miroslav Rus

______________________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 30 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO