Rockmark

Rockmark  je prva glazbena knjižara i čitaonica u Hrvatskoj i regiji. U prostoru u Berislavićevoj ulici u Zagrebu kao centar glazbene kulture i popratnog sadržaja djeluje od 2010.

Ova specijalizirana knjižara nudi brojne knjige o glazbi i pop kulturi izdane u Hrvatskoj, te izbor bitnih knjiga iz regije i svijeta. Cilj Rockmarka je predstaviti baš sve knjige vezane uz glazbu koje su izdane u Hrvatskoj i biti središnje mjesto glazbene literature u regiji.

U sklopu Rockmarka nalazi se čitaonica koja nudi knjige koje više nisu u prodaji, raritete i neka davna izdanja, kao i pregled eminentnih glazbenih časopisa. Radi se o preko 800 naslova koji stoje na raspolaganju posjetiteljima.

Kao centar glazbene kulture Rockmark ima u ponudi velik broj originalnih majica te glazbenih memorabilija poput bedževa, prišivaka, postera, tepiha, satova, trzalica, šalica i slično. Rockmark osim toga izlazi u susret i daje priliku mladim hrvatskim kreativcima koji izrađuju autorski nakit i ukrase inspirirane glazbom, za izlaganje i prodaju svojih radova.

U knjižari Rockmark prodaju se i ulaznice za koncertna i ina događanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Osim kao knjižara i čitaonica, te prodavaonica glazbenih memorabilija, Rockmark funkcionira kao galerija, odnosno izložbeni prostor, te kao prostor namijenjen predavanjima, književnim večerima, glazbenim radionicama, promociji i predstavljanju knjiga, albuma, filmova o glazbi i slično.

Posebno ističemo stalni program utorkom – Akustika – večeri akustičnih nastupa u Rockmarku, koji omogućuje promociju i predstavljanje stvaralaštva hrvatskih kantautora i glazbenika u intimnom i spontanom akustičnom nastupu.