Štulić – Biografija

10,60 
79,87 kn

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Opis

Štulić: Biografija najiscrpniji je prikaz karijere i života Branimira Štulića: od djetinjstva u Skopju, Jastrebarskom i Ninu do dolaska u Zagreb i studija na Filozofskom fakultetu, od Balkan sevdah banda do osnivanja grupe Azra, od jedinstvenog uspjeha s pjesmama koje je napisao do raspada Jugoslavije i trajnog egzila u Nizozemskoj.

Štulićev provokativni životni put neusporediv je s bilo čijim drugim. Njegov autorski rad promijenio je mogućnosti i domete domaće rock-glazbe. Jednako je zanimljiv novim generacijama koje ga iznova otkrivaju kao “kariku koja (danas) nedostaje”.

Prateći Štulićeve mijene i puteve, knjiga prikazuje i širi politički, društveni i kulturološki kontekst u kojemu je živio i radio. Brojni podaci, analize, izjave i intervjui, sjećanja kolega i suradnika, uz neobjavljene Štulićeve rukopise i privatne fotografije, čine knjigu Štulić: biografija iscrpnim prikazom lika i djela, ali i prostora i vremena, promjena u društvu u kojima je Štulić imao važnu ulogu, iako su te promjene odredile i njegov put.

Jedan od najboljih skladatelja i tekstopisaca svih vremena, pjevač i gitarist s Azrom je oslobodio svoju imaginaciju i nade publike, a odlaskom u Nizozemsku (p)ostao je rijetko dosljedan primjer vlastitog stiha “jednog dana nema me da nikada ne dođem”. Štulić: Biografija otkriva kako je Johnny tamo stigao i gdje je sve prije toga bio.

IZDVOJENO