Mance – Tajna Starog Hrasta (tvrdi uvez)

50,00 

Monumentalna i briljantna likovno-glazbena monografija o jednom od najintrigantnijih domaćih umjetnika na 480 stranica u formatu LP ploče!

Samo 3 komada na zalihi

Mance – Tajna Starog Hrasta – Milan Manojlović, poznatiji kao Mance, ušao je već odavno svojim originalnim pjesmama u kolektivnu svijest više generacija, što je popriličan uspjeh uzmemo li u obzir da se radi o glazbi autsajderske estetike koja je često rezervirana za uži krug ljubitelja nekonvencionalnog zvuka.

Često uspoređivan s autorima kao što su Syd Barrett, Daniel Johnston ili Roky Erickson, napravio je premosnicu mitologiziranog novog vala prema novom vremenu, ostavivši prošlost daleko iza sebe.

Otvorio je vrata novim scenama – kao simbol otvorenog duha kluba Močvara, ali i najava nadolazećeg kantautorskog vala (Nina Romić, Miki Solus, Sara Renar, Irena Žilić, Lovely Quinces…).

Knjiga Mance – Tajna starog hrasta predstavlja ga ne samo kao kultnog glazbenika, već i kompletnu umjetničku pojavu koja se slobodno kreće mimo svih tokova, a Manceova uvodna misao da je njegova muzika zapravo špaga na kojoj vise džemper, vesta i još nešto donjeg veša, dok jutarnji vjetar to sve suši savršeno opisuje životni i umjetnički put jedne od najzanimljivijih pojava hrvatske glazbene i likovne scene.

Tajna starog hrasta donosi brojne tekstove, stripove, intervjue, fotografije, stihove, plakate i crteže. Stranicama knjige veselo šeću Manceovi suvremenici Zlatko Burić Kićo, Darko Rundek, Davor Gobac, Tomo in der Mühlen, ali i oni nešto mlađi poput Ivana Marušića Klifa, Marka Pogačara, Tatjane Gromače ili Mikija Solusa.

Na jedan Manceov album osvrnuo se i osebujni američki glazbenik Jonathan Richman, koji mu je blizak svojom naivnom poetikom. Uz brojne Manceove urnebesne intervjue ili zapise toka svijesti susrećemo i fotografije Gorana Pavelića Pipe, Ratka Mavara, Marka Čaklovića, Nataše Družijanić, plakate Igora Hofbauera Hofa, a tu su i čak tri Zografova stripa napravljena prema Manceovim pjesmama specijalno za ovo izdanje.

Priča prati put od tipično manceovskih prisjećanja na svoje djetinjstvo, prvog benda Sumrak s početka 70-ih kada je tek krenuo u srednju školu, rada s bendovima Gospođa Nada/Piki Paus i Korowa Bar u vrijeme novog vala pa do detaljnog uvida u albume koji su ga proslavili. Pored toga, otkriva nam se svijet Mancea kao likovnog umjetnika i strip autora, performera, autora plakata, pjesnika i člana značajnog art kolektiva ZZOT, a sve to je Mario Kovač objedinio u svom iscrpnom “pokušaju životpisa”.

Jedno od najopsežnijih poglavlja opisuje Manceov likovni rad uz brojne uglavnom neobjavljene crteže i stripove, popraćene tekstovima Helene Klakočar, Aleksandra Zografa i samog Mancea.
Diplomirao je Likovnu akademiju, no unatoč tome velik dio njegova opusa potpuno je nepoznat, tako da ova knjiga predstavlja i pravo otkriće umjetnika autentičnog minimalističkog stila.

I dok auta jure bespomoćno u nigdje Mance doma crta, igra šah protiv Indoša i mašta o nekim novim javorovim granama.

Za to vrijeme, sigurni smo da će ova knjiga oduševiti čitatelje, ali i inspirirati naredne generacije da budu razigrane i nesputano stvaraju.

___________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 4,30 EUR, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Dimenzije 31 × 31 × 4 cm
Težina

3078 g

Uvez

Tvrdi

Autor

Kornel Šeper

ISBN

9789535031604

Izdavač

Dan Mrak

Godina izdanja

2023.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

479

Vrsta djela

Monografija

IZDVOJENO