Filtriraj Prikazuje 1 - 20 od 59 rezultata
Kategorije

George Lucas – Jedan život

199,00 Kn

Opis

George Lucas, režiser i producent slavnih filmskih serijala „Ratovi zvijezda“ i „Indiana Jones“, vjerojatno jedan od najuspješnijih američkih filmaša, imao je vrlo zanimljiv i uzbudljiv život, pa je i njegova biografija, koju je napisao
Brian Jay Jones, vrlo uzbudljivo štivo.
Autor te biografije svoju knjigu u Georgeu Lucasu započinje ovim pasusom:
Pobjednički autsajder – što briljantniji i manje cijenjen, to bolje – bio je narativ koji je George Lucas oduvijek volio.
Lucas je rado razmišljao kako se među njegove pretke negdje na njihovu putovanju umiješao neki trijumfalni crni konj, „neki kriminalac ili netko koga su protjerali iz Engleske ili Francuske“, ispričao je u jednom intervjuu.
No nije tajna da Lucas uživa biti zagonetan; to mu je praktički u krvi. „Moja obitelj dolazi niotkud“, jednom je objasnio. „Nitko ne zna odakle zapravo potječemo
Kada bi projekt Star Wars bio neka država onda bi on bio na 70. mjestu liste zemalja po prihodima (listu rade stručnjaci Svjetske banke).
Brian Jay Jones, američki pisac biografija poznatih ličnosti, rodio se 1967. godine u Kansas Cityju. Na sveučilištu Novog Meksika diplomirao je književnost. Objavio je do sada tri opsežne, vrlo uspješne biografije, prvo 2008. godine pisca i povjesničara Washingtona Irvinga, zatim 2013. godine lutkara i animatora Jima Hansona i sada – Georgea Lucasa.