Elis Lovrić – Kanat od mora CD

12,90 

 

 

Na zalihi

Elis Lovrić… Nazivaju je istarskom vilom, a njezinu glazbu mostom koji spaja baštinu mora s baštinom srca.

”Ovaj album začet je 2015. godine. Bila je to moja druga samostalna produkcija u životu. Htjela sam spojiti svoje glumačko i kantautorsko znanje u ono što volim, u jednu tečno ispričanu glazbenu priču. Ispričanu srcem i sjećanjem. Intuitivno. Sama na sceni. Red poezije, red glazbe, bez ijednog privatnog obraćanja publici, samo stihovi i pjesma. Svijetlo, mrak, gitara, usna harmonika ili glas a cappella. Nakon premijere “Kanat od mora” 27.8.2015. kod Špine u Labinu, odlučila sam da će tako izgledati i album. Prošlo je nešto godina, ali album je tu, upravo onakav kakvog sam željela.”
– Elis Lovrić

Akademska glumica i multijezična kantautorica, koja govori pet i pjeva na deset jezika, poznata po pjesmama na labinjonskoj cakavici, upravo je objavila svoj novi album “Kanat od mora”. Vijest o novom albumu dolazi u trenutku kada je njezina pjesma “No war” izabrana da se predstavi na Dori 2022..

“Kanat od mora” kombinacija je poezije na labinjonskoj cakavici i pjevanih kompozicija. Među pjesmama na albumu su i one koje su već objavljene kao singlovi i predstavljene na festivalima u Splitu i Šibeniku. Upravo na Šibenskim večerima dalmatinske šansone Elis već tri godine za redom osvaja priznanja struke. Pjesma “Od kad te poznon” 2019. osvaja 2. nagradu žirija, a pjesmom “Je ča je”, koja se također nalazi na albumu, Elis osvaja Nagradu za najbolje kantautorsko djelo 2020.godine. Ovogodišnja pjesma “Brodolom” osvojila je 1. nagradu žirija. Na albumu je i pjesma “Kova je naša” objavljena je ožujku ove godine povodom stote obljetnice Labinske Republike. Tu je i “Fanica”, pjesma kroz koju Elis emotivno interpretira svoju ulogu Fanice iz predstave “Vježbanje života”, koju izvodi na daskama koje život znače u predstavi “Vježbanje života 2”.

Album prati knjiga pjesama “Kanat od mora – Štorija od muziki” / “Pjesma od mora – Glazbena priča” u kojoj su tekstovi sa labinjonske cakavice prevedeni na književni hrvatski. Knjigu najbolje opisuju riječi Enesa Kiševića napisane povodom izlaska štorije od muziki:

“Sve što je u knjigama zapisano moglo bi se reći i drukčije, ali kad čitate ili slušate Elis Lovrić kako piše i pjeva na svom materinskom jeziku, nijedan
vam istarski pejzaž neće više biti potpun bez njezina glasa.

„Kanat od mora” knjiga je jednako bliska i ribaru, i akademiku, i vinogradaru, i pjesniku. Bez obzira volite li ili ne volite poeziju, ova će vam knjiga darovati mnogo ljepote i uzvišenih osjećanja. Pročitavši Elisine pjesme u jednom dahu cijelim mi tijelom prostrujaše stihovi istarske Male Sirene: Ja voce zapren / usta upren / i kanton.”

Popis pjesama:

Vel
Kolor Prvo Kolora
Kolor
Krela
Škanjet
Od Kad Te Poznon
Jiman Te Rado
Se Ca Je
Ćun Se Spovedat
Moja Fanica
Fanica
Brecić
Kova je nasa
Va Korijere
Sretno Ti Bilo
Je ča je – Version 2020
Mića Štorija O Velen Brode
Kanat Od Mora – Piano Version

______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

 

Izdavač

Akcent Studio

Godina izlaska

2021.

IZDVOJENO