The Clash (tvrdi uvez)

26,90 

Samo 1 komada na zalihi

Postoje različita mišljenja o tome kako je The Clash postao slavan bend – ova knjiga donosi cjelovitu priču i svjedočanstvo je kako se sve to zaista dogodilo. Luksuzno izdanje donosi 384 stranice priče o jednom od najznačajnijih bendova svih vremena!
Knjiga je prvo službeno izdanje o The Clashu koje su osmislili članovi grupe. S jedinstvenim uvidom u arhivu The Clasha, ova ključna knjiga na jednom mjestu otkriva ekskluzivne materijale – kao što su plakati s turneja, rijetke naslovnice, umjetničke radove članova i raznoliku memorabiliju te fotografije benda iz privatnog života, na pozornici, u studiju i na putovanjima – a svaki član osobno svjedoči o svom životu u grupi. Trendseteri, ikone, revolucionari: njihova priča je natopljena mitologijom.
The Clash je bio bend kao ni jedan drugi. Pioniri britanskog punk rocka svojim subverzivnim, revolucionarnim i uzbudljivim koncertima, pametnim stihovima, originalnim imidžem i strastvenim idealizmom uhvatili su duh vremena i postali svjetski fenomen.
Mnogi glazbeni kritičari smatraju “London Calling” jednim od najboljih rock albuma svih vremena, a njihova glazba je živa te utječe na mlade bendove i neodoljivošću privlači novu publiku. Bili su savršena četvorka samo pet godina, ali su u tom periodu objavili šesnaest strana LP vinila i sedamnaest singlova, gotovo bez prestanka su bili su na svjetskoj turneji, uvijek su bili dostupni za intervjue, uvijek su dozvoljavali obožavateljima ulazak i druženje u backstageu, nikad nisu prestali propitivati ustaljene obrasce, ne samo u glazbenom biznisu, nego i u političkom ustroju svijeta – i u pjesmama i u intervjuima.
The Clash je bio dosljedan u svojim političkim stavovima i iskreno se borio protiv autoriteta, a kako je bubnjar Topper Headon primijetio dvadeset i pet godina kasnije, politika je zaboravljena, a glazba je ostala.
Svaki član pružio je bendu jedinstveni glazbeni i politički stav, ali svi su dijelili istu želju: biti u bendu koji svira snažnu i utjecajnu glazbu.
Postoje različita mišljenja o tome kako je The Clash postao slavan bend – ova knjiga donosi cjelovitu priču i svjedočanstvo je kako se sve to zaista dogodilo.
O značaju benda i ideji da se objavi hrvatsko izdanje ove knjige, jedan od urednika, Anđelo Jurkas kaže: “Povijest rock and rolla kao vodećeg segmenta pop kulture prošlog stoljeća baratala je s puno imena čiji je rad nadilazio glazbeni utjecaj. I čupavci iz Liverpoola i bokodrmajući Elvis i Jagger Richards Glimmer Twinsi i veliki Boss i najveći Dylan i uvijek svježi Bowie i iguana Iggy Pop i crtić karakteri Ramonesi i vječna djeca AC/DC i deseci drugih klasika. Gomilana je sva sila utjecajnih bendova zbog kojih se rađalo stotine, tisuće novih sljedbenika ili imitatora. Međutim, nikada glazba nije postala toliko važnom i toliko opipljivim oblikom socijalno referentnog bunta kao trena kada su na pozornicu izašli Strummer, Jones, Simonon i Headon. Brigada nadrkanih i klasno svjesnih rebelijanaca čiji je bljesak i kunst požderao sve prije njih da bi utirao pute veličanstvenim sljedbenicima u nizu od Public Enemy, Rage Against The Machine, Asian Dub Foundation, te mora stilski neograničenih izvođača zbog kojih je glazba bar na trenutak postajala oruđem i oružjem koje je moglo mijenjati svijet.
London je pozvao, a gradovi svijeta su se priključivali. I nakon raspada benda iskra nije prestala tinjati. Pitanje je samo kada se i da li ikada opet pretvara u plamen i buktinju. Stoga nije fraza ni pamflet kada kažeš da su The Clash najbitniji bend rock and rolla svih vremena”.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Joe Strummer / Mick Jones / Paul Simonon / Topper Headon

ISBN

9789535723059

Izdavač

Dallas Records

Godina izdanja

2014.

Jezik

Hrvatski

Uvez

Tvrdi

Broj stranica

384

Vrsta djela

Monografija