Knjiga o Gabi – Soundtrack naših života (tvrdi uvez)

19,80 

“Ono što bi se moglo reći o tome jeste da je svaki stih koji je ona otpjevala, pjesma za sebe. Bio to šlagerski zabavnjak ili jazz standard, ili obrada šansone ili pjesma koja je napisana za nju, to je uvijek imalo samo njezin nivo. I kad si čuo to, znao si da je to – Gabi”, Ahmed Burić

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Knjiga o Gabi knjiga je pisca i diskografa Siniše Škarice (1946.) u kojoj se on eruditski i muzikološki studiozno bavi glazbenim opusom velike hrvatske glazbene umjetnice, od njenih najranijih početaka do danas.

Autor ove izvanredne knjige podjednako strastveno i podjednako informirano piše o važnim biografskim momentima jedne od najznačajnijih hrvatskih i jugoslavenskih pjevačica zabavne glazbe, kao i o historiji glazbenih festivala, diskografske industrije i industrije zabave općenito, ali isto tako i o kulturi svakodnevnog života u Hrvatskoj i Jugoslaviji od kraja 1950-ih pa sve do danas. U Knjizi o Gabi Siniša Škarica znalački piše o nekoliko glazbenih i kulturnih vremena i epoha, donoseći veliki broj novootkrivenih ili zaboravljenih muzičkih činjenica, slabo poznatih ili potpuno nepoznatih detalja, aktera i glazbenih brojeva, u bitnome upotpunjujući naše znanje o kulturnoj povijesti Hrvatske i Jugoslavije.

„Tko je zapravo Siniša Škarica? Mislim da se u tom čovjeku gospodskih manira krije najznačajnija ličnost diskografske industrije južnoslavenskih prostora“, Petar Popović

„Opremajući ploče koje je potpisivao, pa zatim kompakt diskove i, napokon, box-setove, Škarica je u arhivskoj prašini prepoznao svijetla zrnca povijesti koja je, malo-pomalo, stao dovoditi u red. To je, zapravo, sažetak o svima nama i našoj boljoj, pjevanoj prošlosti, kojoj je Siniša Škarica dao oblik i smisao“, Željko Ivanjek

„Knjiga Siniše Škarice o Gabi Novak je priča o svima nama. O našim djetinjstvima, o našim odrastanjima, o bivanju starijima. Od prvih singlica, preko festivala, do pojave na albumima novih bendova, to je bio i ostao taj glas. Glas zlatnoga vremena kojeg nije umanjila ni pretvorba, ni tranzicija, ni promjena odnosa prema glazbi. To što je ona imala, imao je vrlo mali broj pjevačica, recimo da bi se mogla porediti s Francois Ardit, ili s… Tko zna. Ono što bi se moglo reći o tome jeste da je svaki stih koji je ona otpjevala, pjesma za sebe. Bio to šlagerski zabavnjak ili jazz standard, ili obrada šansone ili pjesma koja je napisana za nju, to je uvijek imalo samo njezin nivo. I kad si čuo to, znao si da je to – Gabi“,  Ahmed Burić

___________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 3 do 5 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 28 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Siniša Škarica

ISBN

9789533554655

Izdavač

Naklada Ljevak / Croatia Records

Godina izdanja

2020.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

288

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Biografija

IZDVOJENO