Bowie: Starman – Era Ziggy Stardusta (tvrdi uvez)

22,50 

Na zalihi

David Bowie: Starman – Era Ziggy Stardusta je strip-biografija o mladosti, šepavim počecima karijere, stilskom vrludanju i eri Ziggyja Stardusta…
Početkom prosinca prošle godine u Njemačkoj je izašao strip o Davidu Bowieju čije je pravo ime David Robert Jones.

Radi se o tvrdo uvezanoj grafičkoj noveli od 180 stranica kolor stripa koja se bavi početkom karijere mladog saksofoniste, pa sve do posljednjeg nastupa Ziggyja i Spiders from Mars, te njihovog definitivnog raspada. U stripu su prikazane mnoge situacije iz Bowievog života za koje ni mnogi znalci nisu čuli. Prezentiran iz prve ruke vrijednog njemačkog crtača Reinharda Kleista ovo izdanje je prava poslastica za sve fanove rock&rolla svih generacija. Inače, Reinharda Kleist je već prekaljeni majstor crtanja dugometražnih strip biografija slavnih osoba koji je svoj zvjezdani trenutak slave doživio objavljivanjem stripa o Nicku Caveu 2017. godine.
Kleista kao autora određuje njegov jednostavan stil, emotivno nabijena dramaturgija, osebujan smisao za prikazivanje napetih i agresivnijih dionica priče. Njegov stil je poput vode, kad jednom krenete čitati jednostavno vas povede do krajam unosi vas u priču kao da ste sami dio nje. Svi Kleistovi stripovi su do sada bili rađeni u crno-bijeloj tehnici tako da je Bowie pravo osvježenje jer je cijeli strip nacrtan u koloru.
Strip Bowie – Starman, era Ziggy Stardusta je objavljen u ediciji Strip centra Tino čiji repertoar čini jedinstveni skup atraktivnih izdanja na strip tržištu ovih prostora. Može se nabaviti u Menart dućanu, mreži knjižara Hoću knjigu, u svim striparnicama comic-shopovima u Zagrebu i svim ostalim knjižarama koje drže do sebe.

Biografija autora stripa

Reinhard Kleist rođen je 1970. u blizini Kölna. Nakon studija na Sveučilištu za grafiku i dizajn u Münsteru, 1996. preselio je u Berlin. Tamo radi u umjetničkoj zajednici sa crtačima stripva Naomi Fearn, Filom i Mawilom. Već je tijekom studija Reinhard Kleist objavio 1994. album ‘Lovecraft‘ od kojeg su do danas uslijedili brojni nastavci. Za svoj debitantski album ‘Lovecraft’ Kleist je 1996. nagrađen najvažnijim njemačkim strip priznanjem – nagradom ‘Max & Moritz‘ strip salona u Erlangenu. Sa svojom grafičkom novelom o životu country glazbenika Johnnya Casha, Kleist se 2006. probio na internacionalnu strip scenu.
Cash ‘I see a darkness‘ do sada je preveden na 10 jezika i višestruko nagrađivan, među ostalim i ‘Sonderman‘ nagradom Frankfurtskog sajma knjiga 2007., nagradom ‘Max & Moritz‘ 2008. i ‘Prix des Ados‘ literarnog festivala u francuskom Deauvilleu 2009. godine uslijedile su nominacije za uvažene američke nagrade ‘Eisner‘ i ‘Harvey‘. 2004. i 2008. Reinhard Kleist je osim toga dobio nagradu ICOM za svoje knjige ‘Scherbenmund‘ kao i za ‘The secrets of Coney Island‘. 2010. je među ostalim, oblikovao i izdanje istočno-njemačkog novinskog magazina na temu ‘Genocid‘.
Pored svog posla kao autor stripova Reinhard Kleist je i ilustrator za izdavačke i glazbene kuće, oglasne agencije, redakcije časopisa i filmske, te televizijske projekte u Sűddeutsche Zeitungu, FAZ-u i TV ARTE. 2018, dobiva nagradu ‘Max & Moritz‘ kao najbolji njemački crtač stripova.

______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 4,30 EUR, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Reinhard Kleist

ISBN

9789537771331

Izdavač

Strip centar Tino

Godina izdanja

2022.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

180

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Grafička novela

IZDVOJENO