Filtriraj Prikazuje 1 - 20 od 59 rezultata
Kategorije

Zvučni zid II – Vinilne priče (tvrdi uvez) + CD

129,00 Kn 49,00 Kn

Na zalihi

Opis

Zvučni zid IIVinilne priče” donosi novih 28 priča u kojima autori nude intimističke, esejističke ili fikcijske priče koje imaju zajednički nazivnik: rock glazbu, pjesme, albume i/ili izvođače.

Autor izdanja je novinar i publicist Arsen Oremović, knjigu izdaje Menart, a zbog čega se odlučio na nastavak, Oremović kaže: “Nastavak knjige se podrazumijevao sam po sebi iz dva razloga: jedan je taj što se pola naklade prve knjige prodalo u prva tri mjeseca, a drugi, za mene važniji je taj da se ‘Zvučni zid’ provlačio kroz većinu razgovora što s ljudima iz svijeta glazbe i izdavaštva, ali i s nekim strancima koji su dolazili ovdje svirati poput Micka Jonesa koji je uzeo knjigu i uvrstio u svoj Clash muzej.

Hugh Cornwell (The Stranglers) pohvalio je cijelu ideju i poželio biti njezinim dijelom ukoliko dođe do drugog nastavka što se i dogodilo. Tako je na neki način knjiga postala i internacionalna jer su joj se pridružili veliki britanski dokumentaristi Leslie Woodhead koji je ’60-ih godina snimio The Beatlese i Stonese.

Potom oskarovac Kirk Francis, ali i neki od velikih ikona iz regije poput Srđana Gojkovića Gileta (Električni orgazam) i bosanskog redatelja Pjera Žalice. Ništa manje nije važno što su poziv za pisanje prihvatili Goran Tribuson, Renato Baretić i drugi naši autori…”

Uz navedene, neki od autora priča su i Aleksandar Dragaš, Đelo Hadžiselimović, Edi Jurković, Krešimir Mišak, Mirela Priselac Remi, Borivoj Radaković

Uvodno poglavlje posvećeno je alternativnim rock povijestima kroz izmišljene, ali u stvarnosti utemeljene teze, a tvrdo izdanje “Zvučnog zida II – Vinilne priče” sadrži i bonus CD s tri pjesme grupe Mračni predmet želja koju većinski sačinjavaju autori knjige.

IZDVOJENO