Zvjezdane staze i filozofija

15,90 

Samo 2 komada na zalihi

SKU: 001886 ,

Saga o Zvjezdanim stazama prošla je dug put od kultne TV-serije ’60-ih do današnjeg statusa najvećeg izmišljenog svijeta suvremene popularne kulture.
Neumoran i nemiran duh istraživanja koji goni brod Enterprise da bodro kroči kamo još nitko nije pošao oduvijek je svojstven i filozofskom nagnuću.
“Zvjezdane staze i filozofija” imaju istu Prvu direktivu: preispitivati najvrednije ideje iz prošlosti i sadašnjosti i približiti se boljoj budućnosti.
Mozgovi dvadeset i jednog profesionalnog filozofa u ovoj su knjizi ušli u warp-pogon kako bi dokučili granice bezgraničnog i pokazali kako su “Zvjezdane staze” duboko prožete razmatranjima klasičnih i suvremenih filozofskih problema etike, psihologije i metafizike.
Svako je poglavlje misaoni eksperiment u kojem se poznata priča stavlja u službu otkrivanja još jednog djelića naše ljudskosti.

“Ovo je filozofska gozba za gledatelje Zvjezdanih staza i sve zaljubljenike u znanstvenu fantastiku. Jedna od najuzbudljivijih stvari u gledanju serijala je prepoznavati filozofska polazišta pojedinih epizoda i filmova. Čitanjem ove knjige to se uzbuđenje produbljuje i produljuje.”
-Jorge E. Garcia, Pasija Mela Gibsona i filozofija”

“Zvjezdane staze u svim oblicima bile su i ostale jedna od filozofski najfascinantnijih televizijskih filmskih serijala. Zvjezdane staze i filozofiju voljet će i filozofi i vjerni gledatelji.”
-Richard Hanley, “South Park i filozofija”

 

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

 

 

Autor

Grupa autora

ISBN

9789532223408

Izdavač

Jesenski i Turk

Godina izdanja

2009.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

318

Uvez

Meki

Vrsta djela

Zbirka eseja