Zrće – Od sumraka do zore

9,90 

Na zalihi

Nekada mirna plaža na otoku Pagu, ljeti napučena samo obiteljima s djecom i prodavačima lubenica, posljednjih pola desetljeća pretvorila se u žuđenu destinaciju hordi mladih željnih zabave, plesa, muzike i – seksa.
“Hrvatska Ibiza”, kako su je ubrzo prozvali u medijima, isprva je dočekana komentarima o Sodomi i Gomori, o mjestu gdje zaludna mladež ljeti nesnosno buči i kradući Bogu dane “jede drogu”.
No, danas je Zrće neprocjenjivi turistički proizvod koji puni blagajne lokalnih iznajmljivača apartmana, kafića i trgovina, ali u Hrvatsku privlači i novu vrstu turista.
Društveni fenomen Zrća prepoznao je vještim okom iskusni reporter i fotograf Zvonimir Krstulović, i bez zastajkivanja (kao što je to radio ranih 90-ih kada je otišao s fotoaparatom Pješice u rat) spakirao je svoje fotoaparate i pet ljeta uzastopce provodio na Zrću dokumentirajući lica, događaje i mnoge prizore koje bi neki možda nazvali – besprizornima.
To su razgolićena kupanja u pjeni, lizanje i grickanje dijelova tijela koji su ostatak godine sakriveni oku, navlačenje kondoma preko glave, to je razuzdani ples bez grudnjaka i srkanje slamčica iz gaćica…
Hedonizam ili nova seksualna revolucija?
Plod te fascinacije fenomenom Zrća je fotomonografija “Zrće – Od sumraka do zore” u kojoj je zabilježio stotine lica (ali i cica i guzica, rekli bi zlobnici) u razuzdanoj zabavi od sumraka do zore, ali i popratio svojim zanimljivim komentarima u popratnim tekstovima.
Tako je nastala knjiga koja će jednog dana biti izvrstan materijal za proučavanje istraživačima kulturnih fenomena, ali i knjiga koja će gomili mladih u hladnih zimskim danima biti izvrstan podsjetnik na neka od najluđih ljeta u njihovom životu.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana. Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani. Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Zvonimir Krstulović

ISBN

9789537706005

Izdavač

Jadranska revija

Godina izdanja

2009.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

141

Uvez

Meki

Vrsta djela

Zbirka fotografija / Esej

IZDVOJENO