Vedran Baotić – Stringville (CD)

8,90 

Na zalihi

Svestrani gitarist i producent Vedran Baotić predstavlja prvi autorski album pod nazivom “Stringville”! Dugogodišnji član grupe Buđenje i aktivni studijski glazbenik, Baotić na “Stringvilleu” donosi 10 instrumentalnih skladbi koje odaju njegove rock, blues i country utjecaje i korijene.

Osim što je odsvirao gitare i bas, Baotić je na albumu okupio i pravu “all stars” glazbenu postavu: bubnjar Marko Duvnjak (Buđenje), basist Mario Rašić (Majke), klavijaturisti Berislav Blažević (Parni valjak), Ivan Popeskić i Trpimir Jerković te talijanski saksofonist Manuel Trabucco i američki pedal steel gitarist Tommy Detamore dali su svoj značajan doprinos.

Uz fascinaciju Nashvilleom i glazbenom tradicijom američkog Juga, album je inspirirala jedinstvena gitara, replika Gibsona iz 1957. koju je izradio majstor graditelj Krešo Matijević Cats.

“Uzevši je u ruke, opet sam osjetio onaj zanos koji pamtim još od svojih prvih susreta s gitarom u osnovnoj školi. Prvih dana nisam se odvajao od nje i tad su se spontano počele pojavljivati glazbene ideje. U konačnici ih se skupilo dovoljno da sam shvatio da konačno imam priliku ispuniti si želju iz dječačkih dana i snimiti instrumentalni autorski album”, objašnjava Baotić, koji je svoje prve glazbene korake započeo u srednjoškolskom bendu s Dinom Jelusićem. Kao 22-godišnjak, odlazi na turneju s Parnim valjkom gdje na nekoliko koncerata mijenja Husa.

Posljednjih deset godina član je Buđenja s kojima upravo završava novi album. Dobitnik je nagrade Porin te sudionik na brojnim snimkama domaćih glazbenih zvijezda kao studijski gitarist.

Popis pjesama:
1. Lynchburg Lemonade
2. Train Tracks
3. Ode to Twang
4. Tossup
5. Early June
6. Southbound
7. Sparkle Funk
8. Undivided
9. You and Me
10. Amazing Grace

Izdavač

Sunset Strip Records

Godina izlaska

2021.

IZDVOJENO