Vedran Baotić – Stringville (CD)

8,90 

Na zalihi

Opis

Svestrani gitarist i producent Vedran Baotić predstavlja prvi autorski album pod nazivom “Stringville”! Dugogodišnji član grupe Buđenje i aktivni studijski glazbenik, Baotić na “Stringvilleu” donosi 10 instrumentalnih skladbi koje odaju njegove rock, blues i country utjecaje i korijene.

Osim što je odsvirao gitare i bas, Baotić je na albumu okupio i pravu “all stars” glazbenu postavu: bubnjar Marko Duvnjak (Buđenje), basist Mario Rašić (Majke), klavijaturisti Berislav Blažević (Parni valjak), Ivan Popeskić i Trpimir Jerković te talijanski saksofonist Manuel Trabucco i američki pedal steel gitarist Tommy Detamore dali su svoj značajan doprinos.

Uz fascinaciju Nashvilleom i glazbenom tradicijom američkog Juga, album je inspirirala jedinstvena gitara, replika Gibsona iz 1957. koju je izradio majstor graditelj Krešo Matijević Cats.

“Uzevši je u ruke, opet sam osjetio onaj zanos koji pamtim još od svojih prvih susreta s gitarom u osnovnoj školi. Prvih dana nisam se odvajao od nje i tad su se spontano počele pojavljivati glazbene ideje. U konačnici ih se skupilo dovoljno da sam shvatio da konačno imam priliku ispuniti si želju iz dječačkih dana i snimiti instrumentalni autorski album”, objašnjava Baotić, koji je svoje prve glazbene korake započeo u srednjoškolskom bendu s Dinom Jelusićem. Kao 22-godišnjak, odlazi na turneju s Parnim valjkom gdje na nekoliko koncerata mijenja Husa.

Posljednjih deset godina član je Buđenja s kojima upravo završava novi album. Dobitnik je nagrade Porin te sudionik na brojnim snimkama domaćih glazbenih zvijezda kao studijski gitarist.

Popis pjesama:
1. Lynchburg Lemonade
2. Train Tracks
3. Ode to Twang
4. Tossup
5. Early June
6. Southbound
7. Sparkle Funk
8. Undivided
9. You and Me
10. Amazing Grace

IZDVOJENO