“Teatro Di Poesia” In The Opera House – The Collaboration Of Antonio Smareglia And Silvio Benco

19,91 

Samo 2 komada na zalihi

Ovo djelo pokušava prikazati mjesto Antonia Smareglie u talijanskoj operi na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće uz pomoć istraživanja posljednjih triju Smarglijinih opera.
Ispitivanje neobičnih tema i jedinstvene atmosfere opera Falena, Oceana i Abisso pokazuje njihovu izvanrednu originalnost i sugerira da pripadaju “poetskom teatru” stvorenom skladatelja u suradnji sa Silviom Bencom.
Ova studija istražuje kulturnu pozadinu u kojoj je Smareglia djelovao.
S obzirom da su i Smareglia i Benco većim dijelom pali u međuvremenu u zaborav, i jedva da ih se spominje u povijesti opere, prva tri poglavlja služe da uvedu dva umjetnika i odrede opseg materijala kojim se bavi ova studija.
Glavno žarište knjige pružaju tri opere – istraživanje njihovih osebujnih i inovativnih zapleta pokazuje da je Smareglijinu muzikalnost stimulirao književni ukus njegova libretista.
Nadalje, na usporedbi s djelom njegova bolje poznatoga suvremenika Giacoma Puccinija pokazuje se kako se u svojoj reakciji na Bencove “nedramatičke” priče i ozračja Smareglia odmaknuo od ukusa i mode u talijanskoj operi svojega doba.
Stil Bencovih libreta i Smareglijina glazbenog idioma pokazuje kako su oba umjetnika dala prednost glazbenim aspektima pred dramatskim, s jasnom odlučnošću da stvore novi stil u operi.
Prožeti klimom simbolizma i dekadentnosti bili su na najboljem putu da stvore ono što se naziva “teatro di poesia” (“kazalište pjesništva”).
Istraživanje nastoji pokazati koliko je vrijedan Smareglijin doprinos opernom repertoaru.
Njegove opere “Falena”, “Oceana” i “Abisso” originalnije su i maštovitije od većine opera napisanih od strane njegovih talijanskih suvremenika.

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Izdavač

Hrvatsko muzikološko društvo

Autor

Julijana Ličinić Van Walstijn

ISBN

9789536090334

Godina izdanja

2009.

Jezik

Engleski

Vrsta djela

Studija

Broj stranica

376

Uvez

Meki