Momčilo Popadić: Svoju zvizdu slidin

3,97 

Na zalihi

Momčilo Popadić (Pop ili Pope), pjesnik, esejist, novinar, rođen je 25. ožujka 1947. godine u gradiću Blato na Korčuli. Slijedeći svoju zvizdu posipao je zvjezdanim prahom više od desetljeća stranice Nedjeljne i Slobodne Dalmacije, dalmatinsku šansonijersku scenu, lutkarske igrokaze, ostavio je nešto svog čudesnog talenta po svim jadranskim gradovima i škojima, u Zagori i šire, šire.
Surađivao je s poznatim hrvatskim kompozitorima Zdenkom Runjićem i Rajkom Dujmićem.
Njegove pesme u izvođenju Meri Cetinić (“Stari ljubavnici”), Olivera Dragojevića (“Oprosti mi, pape”, “Najlipše te ‘jubi oni što te gubi”, “Ča je život vengo fantažija”), Jasne Zlokić (“Skitnica”), splitske hard-rock grupe Metak (“Da mi je biti morski pas”, “Ona ima svoju dragu mamu”, “U čekanju”, “Ludnica”, “Tetrapak”), hrvatskog pop sastava Novi fosili (“Sjeti se”, “Momo, zašto plačeš”, “Do zadnjeg dinara”, “Tonka”, “Košulja plava”) postigle su veliku popularnost.
Umro je uoči rata, u 43. godini, od raka grla.
Služio se naizgled jednostavnim sredstvima – ljudskim mozgom, novinarskim blokom, pjesničkim perom i nevjerojatnom ljubavlju. Za ljude. Za more. Za prostor. Za kulturu. Za riječ.
“Svoju zvizdu slidin” sadrži poeziju, komentare, intervjue, kolumne i humoreske u izboru urednika Slobodne Dalmacije Damira Šarca, na čitanje i uživanje sviju…

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Momčilo Popadić

ISBN

9789537966126

Izdavač

Slobodna Dalmacija d.d.

Godina izdanja

2014.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

120

Uvez

Meki

Vrsta djela

Zbirka reportaža, kolumni i intervjua

IZDVOJENO