Mišo Hrnjak: Srce od zlata – Priče, ali ne baš za djecu

13,14 

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Mišo Hrnjak u knjizi progovara o odrastanju i sazrijevanju kroz životne priče koje donose “sex, drugs and rock and roll” u domaćoj inačici, iz prve ruke i bez cenzure.

Iskreno i intimno djelo o autorovom djetinjstvu, privatnom životu, slavnim osamdesetima, karijeri u Azri, ali i svemu što je došlo nakon, opisano u pričama o traženju i nalaženju, ljubavi i boli, očaju i sreći.

“Ideja za pisanje ove knjige je sazrijevala više godina. Kada sam se vratio na scenu, mnogi mlađi glazbenici su me pitali mnogo toga, pa sam pričao priče. Ja volim pričati priče. Rekli da to moram zapisati, napisati knjigu. Eto, tako su mi stavili bubu u uho! Period s Azrom, Džonijem i Borisom je bio vrlo intenzivan dio mog života, i jest, obilježio me do danas na mnogo načina. Ali to su bile samo tri i pol godine, od mojih dosadašnjih 55. Knjiga nije o Azri, ali upisao sam mnogo anegdota i doživljaja iz tog perioda, stvari koje znademo samo nas troje. I još mnogo drugih događaja. Na ovaj ili onaj način vezanih uz rock and roll” prisjetio se Mišo Hrnjak koji je ovo izdanje obogatio i fotografijama iz privatne arhive.

Poznate su mnoge priče, mitovi i legende o neiscrpnim osamdesetima, Azri, Štuliću i suvremenicima tog doba. No uvijek ima još.
Mišo se odlučio prisjetiti i otkriti one interne i manje poznate koje su mu definitivno promijenile život i to pišući djelomično bez interpunkcija, velikih i malih slova, a u jednom od ulomaka kaže:
..novi kvadrat polet studentski list i cijela ta novovalna scena tek je izlazila iz povoja
zove johnny jednog dana da dođem do njega u siget na probu
ima promociju treba mu basist
velim johhny rado ali sviram u tri benda stvarno nemam
kad kaže on aj ne seri miki dofuraj gitaru pa ćemo popričat
a niš ja uzeo svog gibsona pa na autobus do sigeta četiri stanice pa na jedanaesti kat
njegov otac sjedi u dnevnom boravku pogleda me ispod oka i kaže doslovce hmpfh
mala uredna sobica
donijela brižna majka neke kolačiće sok i nestala
johnny s akustarom pjeva svira
bože mili ja začaran
ja trčim za njim na basu na suho ali nema šanse ne mogu ga stići
pa čuj ovo pa pazi sad ovu
pjeva sotto voce sevdalinke makedonske a tek smo načeli njegove
ja sam se i dotad družio s gitaristima ali ovo je bilo nešto posve drugo
on i ja sami jebote ovo se ne može platit mislio sam
johnny ok da ti ne propadne ta promocija pa dok ne nađeš pravog basista
povijest se prepisuje zar ne
imali smo tjedan dana da postavimo pet šest stvari
sutradan smo se našli u maxovoj brvnari na rubu zagreba
tada sam upoznao borisa…

Mišo Hrnjak, bas gitarist Azre, nakon izlaska iz grupe Azra 1983. godine i putovanja po Europi, skrasio se je u Mađarskoj gdje se nije aktivno bavio glazbom, ali je upravo on inicirao ponovnu suradnju Leinera i Hrnjaka.

Istinska ljubav prema glazbi i prije svega obostrano razumijevanje dvojice prijatelja rezultiralo je glazbenim uratkom “Viša sila” 2010. godine, što je prva zajednička suradnja nakon punih 28 godina kada su snimali kultni Azrin album “Filigranski pločnici”.

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Izdavač

Menart

Autor

Mišo Hrnjak

ISBN

9789531830090

Godina izdanja

2015.

Jezik

Hrvatski

Vrsta djela

Autobiografija

Broj stranica

209

Uvez

Meki

IZDVOJENO