So Long Marianne – Priča o velikoj ljubavi Leonarda Cohena

19,90 

Na zalihi

„So Long, Marianne“ Leonarda Cohena jedna je od najpo­znatijih ljubavnih pjesama 20. stoljeća, međutim, manje je poznato da je posvećena Marianne Ihlen, fatalnoj Norve­žanki koja je osvojila srca dvojice iznimnih umjetnika. U bi­ografiji te osebujne žene naslovljenoj kao i pjesma, So Long, Marianne, spisateljica Kari Hesthamar pripovijeda njezinu životnu priču koja se velikim dijelom odigravala na grč­kom otoku Hidri, kamo se Marianne doselila s norveškim piscem Axelom Jensenom. Međutim, ubrzo nakon rođenja sina, Axel napušta Marianne što otvara put do njezina srca još neafirmiranom kanadskom pjesniku imena Leonard Cohen. Ova dirljiva, melankolična i bolno autentična ljubavna pri­ča ispričana je uz ranije neobjavljene pjesme i poruke Leo­narda Cohena, što je čini iznimnim svjedočanstvom o živo­tu tog proslavljenog kantautora i pjesnika.

„Čitatelji će biti prikovani uz knjigu koja pri­kazuje borbu za ljubav mlade žene u umjet­ničkom miljeu šezdesetih godina 20. stoljeća. Njezina priča daje širu perspektivu onima koji su dobro upoznati s Cohenovim radom. Usto, rijetka pisma, pjesme i fotografije obogaćuju tekst.“
– Library Journal

„Živopisni pogled na život na grčkom oto­ku Hidri kamo su umjetnici putovali kako bi živjeli, ljubili i pobjegli od konvencionalnih društvenih spona. Prateći Marianne na njezi­nim putovanjima u Norvešku, Montreal, Pariz i New York, ovo djelo pripovijeda o ženi koja želi zadržati ljubav i u situacijama koje slamaju srce.
– Publishers Weekly

„Priča o boemskim vremenima i mitologizi­ranoj ljubavnoj vezi koja je dobila posvećenje pjesmom vodi nas u veće dubine duše od stan­dardnih biografija, što je naročito vidljivo u razgovorima s Marianne kao i u Leonardovim pisanim svjedočenjima. Važan bonus: ranije neobjavljene Cohenove pjesme.
– Montreal Gazette

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana. Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani. Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Kari Hesthamar

ISBN

9789535206057

Izdavač

V.B.Z.

Godina izdanja

2023.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

252

Uvez

Meki

Vrsta djela

Biografija

IZDVOJENO