Šezdesete – Kada je glazba mijenjala svijet

29,90 

Bile su to godine kada je moć glazbe ujedinila cijeli naraštaj, kada se mislilo da je akcija protuotrov za očaj, kada se vjerovalo da je ljubav doista sve što ti treba i da se svijet ipak može promijeniti.

Na zalihi

Šezdesete – Kada je glazba mijenjala svijet – Priču o tim burnim, bučnim, “sjajnim zeznutim godinama” Zlatko Gall ispričao je na najbolji mogući način – kroz glazbene albume i ljude koji su ih stvorili.
Sve što se događalo tijekom šezdesetih u politici, društvenom životu, tehnologiji i umjetnosti kao da se slilo u popularnu glazbu dekade.

Točnije, u rock koji kao novi generički pojam usisava sve od jazza, bluesa, rythm and bluesa, klasične glazbe, svjetske glazbe, folka, soula, funka, rock and rolla, rockabillyja, pop glazbe, countryja i avangardne glazbe te na velika vrata ulazi u mainstream.

Od Beatlesa do Stonesa, od Animalsa do Franka Zappe, od Woodstocka do splitskih Prokurativa i “Beata na moru”, od Grupe 220 do riječkih Uragana – ništa nije bolje uhvatilo duh vremena od glazbe koja se tada stvarala, svirala i živjela. Glazba koja je za tadašnju stariju generaciju bila “obična buka”, a koja je za nas danas doista klasika.

Šezdesete – Kada je glazba mijenjala svijet -Uz priče o najznačajnijim glazbenim albumima iz razdoblja šezdesetih, čitatelji će u knjizi pronaći i nadahnjujuće citate slavnih glazbenika te stihove iz pjesama koje su, danas to znamo, doista imale što reći.

Zlatko Gall, novinar, glazbeni kritičar i publicist, rođen je u Splitu 1954. jedva koji mjesec poslije “rođenja” rock & rolla i nastanka znamenitih Elvisovih snimaka u studiju Sun Sama Phillipsa u Memphisu.
Okorjeli je diskofil, vinyl junkie, foodie sklon kuhanju te pisac opće prakse trajno određen i “južnjačkom utjehom” i zvucima “vatrenih ulica”.

______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana. Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani. Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Zlatko Gall

ISBN

9789538357183

Izdavač

MB Books

Godina izdanja

2023.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

583

Uvez

Meki

Vrsta djela

Monografija

IZDVOJENO