Sav moj bol – Magi, Milan i EKV u pesmama, pričama, knjigama…

129,00 kn
17,12 €

99,00 kn / 13,14 € (najniža cijena u zadnjih 30 dana)

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Opis

Knjiga “Sav moj bol” predstavlja panoramu literarnih djela, novinskih tekstova, književno-naučnih i stručnih radova te fotografija posvećenih jednoj od najutjecajnijih rock grupa s prostora bivše Jugoslavije, EKV.

Oko pedeset autora iz čitave regije, poznatih umjetnika, pjesnika, pripovjedača, romanopisaca, novinara i muzičara, svjedoče svojim djelima o tragu koji su Ekatarina Velika, njeni članovi i njihova muzika ostavili kroz pisane riječi.

Stoga je jedan od ciljeva i namjera ovog tematskog izbora da predoči na koji način su oni poslužili kao inspiracija u literaturi i od stvarnih ličnosti postali književni likovi.

U osam poglavlja, naslovljenih stihovima pjesama EKV-a, sabrane su priče, pjesme, kompozicije, odlomci iz knjiga, eseji i tekstovi iz novina i s Interneta, pisma i mejlovi, književne pozajmice i stručni radovi iz raznih svera.

Umjesto planiranog, a nesnimljenog albuma EKV-a pod naslovom „Zajedno”, u ovom zborniku radova su zajedno svi oni koji su na dostojan način svojim riječima ovjekovječili svoja osjećanja i sjećanja na Ekatarinu Veliku, njenu muziku i muzičare.

IZDVOJENO