Rock u Vinkovcima

26,54 

Kompletni pregled vinkovačke rock i pop scene od 1960-ih naovamo…

Samo 2 komada na zalihi

“Ideja o knjizi koja će pričati o lokalnoj rock-sceni začeta je prije dvadesetak godina, točnije ideja se rodila nakon čitanja knjige “Mala enciklopedija hrvatske pop i rock-glazbe” izišle davne 1994. Razočaran onime što sam u toj knjizi pročitao o našoj, vinkovačkoj rock i pop sceni, odlučio sam početi s prikupljanjem podataka, tekstova iz tiskovina, fotografija, i sjećanja onih koji su bili dio povijesti, ali i onima koji su bili još aktivni glazbenici ove, meni se činilo bogate i vrijedne scene čiji korijeni sežu u vremena kada se rock-glazba rađala paralelno s rock-scenama u bivšoj državi i šire.
U osobnom sam posjedu imao hrpetinu fotografija grupa kroz koje sam prolazio, sjećanja na vrijeme provedeno sa svim tim glazbenicima s kojima sam dijelio predivnu ljubav prema ovoj vrsti glazbe, druženja, događanja, svirke, sve je bilo vrijedno zabilježiti, jer bili smo pioniri jednog događanja glazbe za koju se mislilo da je tek hir vremena koji će nestati, kao i tada mnoge pomodne pojave i događanja. Ni sami nismo znali da ćemo biti dio kontrakulture koja još nije umrla i mnogi je još žive i u njoj uživaju.
Podatke o grupama dobivao sam i od prijatelja, poznanika, kolega glazbenika, i kolekcija podataka je rasla i rasla, imena, mjesta, instrumenti, pjevači i pjevačice, moda, sve o vremenu iz kojega je izrastala priča o lokalnoj glazbi kojoj su proricali skori kraj, rasla je i bila sve bolja kroz desetljeća u kojima neumoljivo stasa. Od nezaboravnih 1960ih do danas, u šarenom kaleidoskopu događanja ova je glazba prolazila svoje mijene, stilove, karaktere i zvukove, tražeći savršene note i tonove, neki su od tih stilova nestajali da bi opet negdje uskrsnuli, međusobno su se križali, miješali da bi danas imali scenu koja tek opstaje, čini se da je na izdisaju, ali vjerujte, to je samo privid…”

– Želimir Ivković


Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Želimir Ž. Ivković

ISBN

9789538127137

Izdavač

Matica Hrvatska (Ogranak Vinkovci)

Godina izdanja

2019.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

335

Uvez

Meki

Vrsta djela

Enciklopedija

IZDVOJENO