Red! River! Rock!

26,54 
199,97 kn

Samo 1 komada na zalihi

Opis

Mogu li socijalizam i zapadna pop-kultura zajedno? Knjiga riječkog autora Velida Đekića “Red! River! Rock!” govori da mogu, točnije da su mogli, za što je Rijeka jedan od ponajboljih primjera.
Bio je prijelaz 50-ih i 60-ih, domaći proizvodni kolektivi nisu prestajali ostvarivati nove uspjehe, radničku klasu i poštenu inteligenciju s novinskih je fotografija promatrao maršal Tito.
Mladići i djevojke iz Đekićeve knjige, međutim, malo su čitali novinske stranice, mnogo su više osluškivali programe Radio Monaca i Radio Luxembourga.
Nazivali su ih čupavcima, električarima, krivcima za “plesno-urlatorske večeri” u gradu na Rječini.
A oni su bili samo ovdašnji mladići i djevojke koji su se odazvali prekograničnim ritmovima Elvisa Presleya, Shadowsa, Chubbyja Checkera i ostalih pop-zvijezda toga vremena.
Gdje su danas riječke šezdesete?
Gdje je doba kada se plesalo u dvoranama “Husar”, “Sayonara”, “Dynamo”, “Mustafa”, “Thalia”, “Sahara”, “Car Emin”, “Index”, na Mlaki, Tenisu, Nafti?
Zvučnici s plesnjaka toga desetljeća odavno su utihnuli, ali tada stvorena električarska buka u gradu na Rječini još je u zraku.
Ne mislimo samo na generacije koje su preuzele štafetnu palicu riječkog rocka od naraštaja 60-ih i predaju je iz ruke u ruku do danas, pružajući gradskoj rock-sceni čvrstu višegeneracijsku okosnicu.
Mislimo također na priču o riječkim plesnjacima i sastavima 60-ih koja čeka na stranicama knjige.
Izdanje rekonstruira priču o pokretačima scene, izvođačima, plesnim prostorima, graditeljima instrumenata, autorima, disc-jockeyima i fotografima. U kronološkom nizu od čak 40 portreta rock-družina, kojima pripada središnji dio knjige, mjesto su našli: “Uragani”, “Kondori”, “Kon-Tiki”, “Meteori”, “Brucoši”, “Pepermint”, “Sinovi mora”, “Sonori”, “Riječani”, “Suveniri”, “Crni biseri”, “Jadran”, “Eho”, “Sirene”, “Plave zvijezde”, “Kvarner”, “Bohemi”, “Kristali”, “Elektroni”, “Automati”, “Novi automati”, “Mušketiri Sijela 18”, “Henric III.”, “Demoni”, “Kockari”, “Grejs”, “Sjene”, “Mamini i tatini”, “III.b”, “Six Souls”, “Blow Up”, “The New”, “Boom Band”, “Tois”, “Horizonti”, “Neda & Miljenko & Dario”, “Lafan Karlo Set”, “Grupa 777” i “Colosseum Ars 9”.
Knjigom “Red! River! Rock!” Rijeka postaje prvi hrvatski i ex-jugoslavenski grad koji je monografski dokumentirao vlastitu rock-scenu toga desetljeća.
Više nego primjereno, tragom činjenice da je Rijeka rodno gnijezdo rocka u Hrvatskoj & Jugoslaviji & socijalističkom dijelu Europe. 
Tu su postavljeni brojni kameni-temeljci scene: otvoren prvi rock-klub tadašnje države (disko-klub “Husar”, 1957.), formiran prvi rock-sastav (“Uragani”, 1960.), organiziran prvi nastup britanskog rock-benda u istočnoj Europi (“Colin Hicks & Cabin Boys”, 1960.), načinjene prve autorske skladbe (Dario Ottaviani, 1962.), započeo radom prvi rock-fotograf (Ante Škrobonja), pokrenut prvi jazz-rock bend (“Grupa 777”, 1969.) itd.
U takvom nizu senzacionalnih otkrića koje nudi knjiga izdvaja se i pojava pjevačice Eti Juvan, koja zvučnim i filmskim snimkama s njemačkom grupom “Can”, začinjavcima krautrocka, bilježi najveći međunarodni uspjeh yu-rock scene 60-ih.
Izdanje ima 384 stranice, s oko 400 probranih, mahom nepoznatih fotografija, na kojima će mnogi današnji Riječani prepoznati lica iz vlastite mladosti.
____________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 4,30 eura, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 euro.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac. Ulaznice nije moguće vratiti ni zamjeniti osim u slučaju službene odgode događaja.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO