Ramones: Hey Ho Let’s Go! (tvrdi uvez)

19,78 
149,03 kn

Na zalihi

SKU: R3360 , , , Oznaka:

Opis

Unatoč činjenici da su za vrijeme svoje dvadesetdvogodišnje glazbene karijere postigli samo ograničen komercijalni uspjeh, Ramonesi se danas smatraju bendom koji je izvršio presudan utjecaj na punk pokret te okrenuo rock glazbu potpuno novom i drugačijem zvuku, što potvrđuju i njihova mnoga kasnija priznanja.
Najveće od njih Ramonesima je stiglo 2002. godine, kada su uvršteni u Rock and Roll Hall of Fame.
Nešto poslije časopis “Rolling Stone” uvrstio ih je među 50 najvećih rock sastava svih vremena, a u veljači 2011. godine Ramonesi su primili i nagradu “Grammy” za životno djelo, te tako postali prvi punk-rock sastav kojem je dodijeljena ta nagrada.
Slava koju danas ovaj bend uživa neusporedivo je veća nego u doba kada su nastupali uživo.
Ramonesi su osnovani 1974. godine u New Yorku i danas sasvim opravdano nose titulu pionira punka, a svojim su divljim dvadesetominutnim nastupima i debitantskim albumom Ramones iz 1976. izvršili presudan utjecaj na daljnji razvoj rock glazbe, lako su često mijenjali postavu, Ramonesi su sve do kraja svoje karijere, 1996. godine, neumorno nastupali, održavši čak 2263 koncerta.
Viđeni očima ljudi koji su bili dijelom svega toga, uključujući glazbenike, menadžere, producente, izdavače i pripadnike njujorške punk-rock scene, knjiga “Ramones: Hey Ho Let’s Go” opisuje kako su legende punka pune dvadeset i dvije godine ostale vjerne svojoj jedinstvenoj glazbenoj viziji.