Prema glazbi – Zapisi o hrvatskoj glazbi

7,96 
59,97 kn

Samo 2 komada na zalihi

Opis

Knjiga Nenada Turkalja – prva u seriji “Zapisi o hrvatskoj glazbi” donosi niz eseja koja je autor objavljivao u hrvatskoj periodici tijekom posljednjih pet desetljeća.
Tekstovi su podijeljeni u dvije tematske skupine: ‘O hrvatskom glazbenom kazalištu’ (Ljubav i zloba, Porin, Nikola Šubić Zrinjski, Povratak, Ero s onoga svijeta, Petar Svačić, Labinska vještica, Ljubav don Perlimplina, Apocalyptica, Judita) i ‘Portreti hrvatskih skladatelja’ (S. Bombardelli, M. Kelemen, Z. Juranić, B. Šipuš, M. Tarbuk, A. T. Šaban, S. Foretić i S. Horvat).

Ova knjiga svjedoči o pola stoljeća suživota agilnog kroničara sa zbivanjima u hrvatskoj glazbenoj kulturi, i to na svim njenim područjima… U trenutku pojavljivanja ove knjige zapisa o hrvatskoj glazbi upravo uz njegovu 80. godišnjicu života, autor je još uvijek prisutan kao dragocjeni svjedok jednog bitnog i bogatog odsjeka hrvatske, ne samo glazbene kulture.” (Erika Krpan)

Za knjigu “Prema glazbi – Zapisi o hrvatskoj glazbi” Nenadu Turkalju uručena je nagrada Josip Andreis – godišnja nagrada HDS-a za 2003. godinu.