Ljubo Stipišić Delmata: Pisman dojeni pisman blagoslovljeni – Napjevi za klape (tvrdi uvez)

19,90 
149,94 kn

Samo 1 komada na zalihi

Opis

“Na čast Puka koji je bio, na dobro Puka koji će doći!” – ovako glasi posveta koju je Ljubo Stipišić Delmata, prvi laureat novoustanovljene Nagrade Franjo Ksaver Kuhač Hrvatskog društva skladatelja zapisao na početnim stranicama notnog izdanja.

Riječ je o svojevrsnoj antologiji njegova životnog poslanja kao čuvara i zaštitnika glazbene tradicije južne Hrvatske.
Desetljećima zapisivana živa etnološka zvučna građa, a osobito umijeće njezina tumačenja kod Ljube Stipišića Delmate, skladatelja, melografa i pjesnika, oplodila se kroz stotine sačuvanih pučkih napjeva dalmatinskih otoka, priobalja i zaleđa, ali i onih koji su se pjevali u iseljenoj Hrvatskoj (primjerice napjevi moliških Hrvata).
Notno izdanje “Pisman dojeni pisman blagoslovljeni”, također je obogaćeno nizom autorovih crteža.

 

“Duh pučkog nećemo sačuvati poštujući samo melodiju i stihove, nego i jednostavnost harmonijske pripadnosti puka… kroz nenasilno pretakanje harmonija prema skritoj, postojanoj filozofiji…”
-autor u uvodnom eseju muzikologinje Valentine Badanjak

 

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 30 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.