Pavao Markovac – Sačuvana glazba

9,29 

Samo 1 komada na zalihi

Prilog povijesti hrvatske glazbe donosi pregled malo poznata glazbena stvaralaštva Pavla Markovca (1903.-1941.), skladatelja, muzikologa, glazbenog pisca, kritičara te glazbenog aktivista koji je doktorirao u Beču 1926. godine. Bio je “jedan od intelektualaca koji su posebno obilježili društvena i kulturna kretanja u Hrvatskoj tridesetih godina prošloga stoljeća i postali nezaobilazni u povijesti hrvatske kulture onoga vremena…”.
Njegova autorska ostavština, vjerojatno spaljena i uništena, a čiji se “opseg može odrediti samo približno”, rekonstruirana je na temelju pronađenih izvornika, prijava tadašnjem Hrvatskom autorskom društvu za zaštitu autorskih prava te umnoženih skladbi.

“U ovom, prvom svoje vrste, predočavanju na jednom mjestu dijela Markovčevih skladbi do kojih se uspjelo doći, nudi se… uvid u njegovo stvaranje… notni su primjeri popraćeni napomenama i obavijestima o genezi te općim značajkama skladbi s ponekom opaskom o njihovim strukturnim, sadržajnim i stilsko-izražajnim osobitostima…”.
-A. Tomašek, citat iz Uvodnog intoniranja

 

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Izdavač

Cantus

Autor

Andrija Tomašek

ISBN

M706710600

Godina izdanja

2007.

Jezik

Hrvatski

Vrsta djela

Note

Broj stranica

142

Uvez

Meki