Nikola Šubić Zrinjski – Glazbena tragedija u 3 čina (8 slika) – Partitura

39,82 
300,02 kn

Samo 2 komada na zalihi

Opis

2 sveska – prodaja samo u kompletu.

Zajčeva opera “Nikola Šubić Zrinjski” mnogim je Hrvatima jedan od najpoznatijih i temeljnih kulturnih i umjetničkih simbola nacionalnog identiteta i ponosa. S pravom.
Premda najveću popularnost u najširoj hrvatskoj javnosti ima zbor “U boj, u boj!”, koji je stjecajem neobičnih okolnosti vrlo poznat i omiljen čak i u Japanu.
Glavni muzički motivi i teme, poput one uznosite melodije koja je kroz cijelu operu zaštitni znak i amblem Zrinjskog, sadržani su već u uvertiri, a jedan od najuzvišenijih prizora čitavog djela, koji je nazasluženo kroz povijest pao u sjenu već spomenutog junačkog zbora sa samog kraja opere, svakako je “Zakletva Zrinjskog” u finalu prvog čina.
Monumentalno izdanje ugledalo je svjetlo dana ovog proljeća, 136 godina nakon praizvedbe opere, u nakladi Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb, njezina ravnatelja Davora Merkaša te suurednika izdanja Ivana Živanovića.
Glavni urednik kapitalnog izdanja je Mladen Tarbuk, dirigent i skladatelj koji se prihvatio silno važnog i teškog posla revizije djela, odnosno detektivsko-forenzičkog posla potrage za izvornim notama i mislima Ivana pl. Zajca.