Filtriraj Prikazuje 1 - 20 od 63 rezultata
Kategorije

Nick Cave: King ink II

79,00 Kn

Na zalihi

Opis

Nick Cave je najuzbudljiviji i najoriginalniji pjesmopisac današnje rock-glazbe.
Njegovi albumi sa sastavom 
The Bad Seeds i nadalje mu pribavljaju široke pohvale i golemu međunarodnu podršku, a poznat je i po nekoliko pojavljivanja na filmu.
Caveov roman 
And the Ass Saw the Angel (I magare vidi anđela) jedan je od najslavnijih književnih prvijenaca i dosad je preve­den na trinaest jezika. Druga zbirka pjesama i proznih tekstova Nicka Cavea obuhvaća razdoblje od njegova silovitog albumaTender Prey do sublimne jednostavnosti The Boalmen’s Call. 
Uz sve Caveove pjesme što ih je u tom razdoblju snimio se sastavom The Bad Seeds, u knjizi ćemo naći još nekoliko nesnimljenih pjesama, baš kao i poneku napisanu za druge umjetnike, te za flmove Wima Wendersa Faraway, So Close! i Until the End of the World.
Kratko razmatranje o filmu kao i ključni esej o jeziku i Bibliji, “I tijelo postade riječ”, spadaju također u inače nedostupne materijale. Deset godina nakon prve zbirke Caveove lirike nazvane King Ink, pred nama je drugi dio, bitno cjelovitije i trajnije djelo.
Većina rock pjesništva ne zaslužuje zapisivanje, ali Cavove su pjesme bogate poetske kreacije koje žive svoj drugi život na ovim stranicama.