Nepoznato o poznatima – Od Tutankamona do Lady Gage (tvrdi uvez)

17,90 

Uzbudljive priče o slavnim facama kroz povijest

Na zalihi

Nepoznato o poznatima – Od Tutankamona do Lady Gage – Veliki umjetnici, znanstvenici, izumitelji, filozofi i vladari koji su ostavili svoj trag u povijesti, koji su zadužili čovječanstvo svojim djelima, koji su pomicali granice i mijenjali svijet nabolje, doista su bili posebni ljudi. Ipak, i oni su prije svega bili – ljudi.

Neki su povijesni velikani bili prave lijenčine, poput skladatelja Rossinija kojemu se nije dalo sagnuti i podići notni zapis koji mu je pao s kreveta, već ga je radije napisao iznova.

Drugi su bili strašljivi, poput pisca bajki Hansa Christiana Andersena, koji se bojao – pa, gotovo svega. Treći su uvijek bili spremni na neslane šale, četvrti su pak bili vječiti mrgudi… Sve to ne čini ih manje velikima, već samo dokazuje da su bili stvarni ljudi, od krvi i mesa.

Isto je i s današnjim zvijezdama kojima se tako divimo. Kao i svi mi, i one imaju svoje vrline i mane, svoje „mušice“, čudne navike i strahove, svoje blistave i mračne trenutke.

U ovoj knjizi Nepoznato o poznatima možete pročitati sto nepoznatih i manje poznatih priča iz života poznatih ljudi, od Tutankamona i Aleksandra Velikoga do Taylor Swift i Lady Gage.

Neke od tih priča zabilježene su u autobiografijama i biografijama ovih osoba, a neke se jednostavno usmeno prenose s naraštaja na naraštaj, bile one potvrđene ili ne.

Neke će vas nasmijati, neke nadahnuti, a neke možda i utješiti, jer su u njima mnogi veliki ljudi dokazali da je moguće prevladati i najteže životne prepreke.

Ova razigrano ilustrirana knjiga namijenjena je prije svega mlađim čitateljima, ali nije zabranjena ni za odrasle. Uostalom, kako je rekao jedan od likova ove knjige, Napoleon Bonaparte: „Pokažite mi obitelj koja čita i ja ću vam pokazati ljude koji pokreću svijet.“

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Autor

Marina K. Dolin

ISBN

9789538357107

Izdavač

Media Bar d.o.o.

Godina izdanja

2024.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

96

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Zbirka priča / Leksikon

IZDVOJENO