Boris Hrepić Hrepa: Našao sam dobar bend – Glazbeno odrastanje u Splitu 80-ih + CD

3,90 

Na zalihi

Boris Hrepić Hrepa, basist Daleke obale, u svojoj knjizi “Našao sam dobar bend” opisuje splitsku glazbenu scenu osamdesetih i svoje odrastanje u tim godinama kad je “Splitski đir” bio u svojem začetku.
Ovo nije biografija Daleke obale, niti Borisova autobiografija – ovo je subjektivna priča o glazbenom i društvenom odrastanju lišena ikakvih analiza i znanstvenih metoda.
Kako je to bilo ići na prve koncerte, po prvi put čuti neku pjesmu neke tamo “mularije” – takve stvari naći ćete u ovoj knjizi.
Iako je ideja za “Našao sam dobar bend” načeta još davne 2006., sudbina je htjela da se ona obistini u godini u kojoj Daleka obala slavi 30 godina.
Za tu prigodu uz knjigu dolazi CD “Početci” s deset live i demo pjesama Daleke obale u tri različite postave. Nikad nije kasno za naći novi bend – ili novu knjigu.

Premda se u prvom redu bavi glazbom, pa je, uzgred rečeno, osoban, no temeljit dubinski kop u lokalnu scenu lišen pretjerivanja i brutalno iskren u prosudbama, Hrepina storija ima mnogo širi doseg. Rekonstruiravši uspješno i vrijeme i prostor u kojem je smještena, ona je i svojevrsna freska danas itekako mitizirane epohe”
Zlatko Gall, glazbeni kritičar, novinar i pisac

Autor

Boris Hrepić Hrepa

ISBN

9789532802870

Izdavač

Večernji list / Dallas Records

Godina izdanja

2015.

Jezik

Hrvatski

Broj stranica

223

Uvez

Meki

Vrsta djela

Autobiografija

IZDVOJENO