Muharem Bazdulj: Koncert

5,18 
39,03 kn

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Opis

Roman Muharema Bazdulja bavi se kontekstom i okolonosti koje su pratile održavanje koncerta grupe U2 u Sarajevu 1997. godine.

Pokušavajući opisati sva značenja ovog iznimnog dogđaja, Bazdulj je smislio originalnii okvir priče i vješto isprepleo fikcionalne i žurnalističke sastavnice pokušavajući ispričati priču o sudbini desetak likova upravo preko njihovog odnosa prema koncertu, odnosno glazbi same grupe.

“Nije mogao spavati. U besanim noćima često se pitao da nije neka granata koju je ispalila njegova jedinica ubila Željka. Sve češće se pitao čemu uopće rat i sve češće je sam sebi odgovarao: zbog pitara. Pitari su za Seju oduvijek bili simbol guzonja, bešćutnih vlastodržaca, onih što su u stanju (ovaj je citat Željko volio) nekome zapaliti kuću da bi sebi ispržili jaje. Ovaj rat je to i bio, Sejo je bio siguran, spaljivanje miliona kuća, a da bi nekolicina pitara sebi ispekla pite! Svaka sredina ima svoje pitare, a Sejo je mrzio one lokalne. Volio je prepričavati neki novinski članak u kojem je Fudbalski klub Sarajevo prozvan bošnjačkom ’Crvenom Zvezdom’. Zvezda, Croatia, Sarajevo, sve je to isti šljam, mislio je Sejo, a Partizan, Hajduk i Željezničar (kako im i imena kažu) su timovi jadnih i obespravljenih, poniženih i uvrijeđenih, tužnih gubitnika i nesretnih pobunjenika kakav je i on sam, i mrtvih kakav je Željko”, citat iz romana.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 28 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO