Marijan Ban: 30 pjesama (notni zapisi + CD)

13,50 

Na zalihi

U ediciji “Zabavne melodije” Hrvatskog društva skladatelja od 60-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća objavljene su desetine notnih zbirki sa stotinama skladbi, a nakon četvrt stoljeća mirovanja, HDS i Cantus d.o.o. ponovno su pokrenuli ovu ediciju.

Dosadašnja izdanja:
Đorđe Novković
Nikica Kalogjera
Arsen Dedić.Đelo Jusić
Zrinko Tutić
Tonči Huljić
Rajko DujmićZdenko Runjić
Miroslav Škoro
Nenad Ninčević
Husein Hasanefendić Hus
Jasenko Houra
Neno Belan
Zlatan Stipišić Gibonni
Alka Vuica
Zele

Popis pjesama:

1. Bude me
2. Crni vlak
3. Četrnaest palmi
4. Daleka obala
5. Di si ti
6. Gordana
7. Lažne žene
8. Ležimo na travi
9. Marica
10. Mojoj lijepoj
11. Morska vila
12. Mrlje
13. Noć je prekrasna
14. Od mora do mora
15. On je volio brodove
16. Ona više nije bila tu
17. Ona zbori
18. One bi htjele
19. Ovo nije moje vrijeme
20. Roza
21. Ruzinavi brod
22. Sa’ mi je ža’
23. Sušac blues
24. Ti nisi tu
25. Tonka
26. Tumba
27. U autobusu
28. U modroj zori
29. Upeklo je sunce
30. Valovi

„’Morske vile’, ‘Morski psi’, ‘Ruzinavi brodovi’ i ostale valovite note plove i rone ‘Od mora do mora’ uza svoga autora (koji ime dijeli s jednom, a prezime s drugom hrvatskom budnicom) posve su uronjene u jedinstven glazbeni akvatorij. Marijan Ban, vječiti zaljubljenik u more, kormilar, jedriličar, mehaničar i što sve ne, svoje je stihove i note iz podmorja vlastite inspiracije izbacio na površinu u bliskim susretima s Dalekom obalom.

U bendu kojeg je osnovao 1985., pa sve do kraja inicijalnog djelovanja petnaestak godina kasnije, Bana će se ponajviše prepoznavati kao vokalnog solista rašpavoga izričaja, izvođača skladbi koje su ponekad bez glave i repa, s čudnim stihovima i rimama, a koji ponekad zvuče kao rečenice iz novinskih izvještaja. Čut ćemo tako neki eho (sonar) Toma Waitsa, ali i opaziti produljenu lozu koju je izvedbom i autorstvom zasadio Toma Bebić.

Marijan Ban jedan je od onih koji su otkrili da u Dalmaciji poetski potentni motivi nisu samo „stina i maslina“ nego to mogu biti i regatavanje, zapjenjeni valovi, brodski motori, pa čak i ruski špijuni. Njegovi su stihovi nesputani, razigrani i iskreni, a glazba snažna i uvjerljiva, kao i more.“

___________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Broj stranica

71

Uvez

Meki

Vrsta djela

Notni zapisi

Jezik

Hrvatski

Godina izdanja

2022.

ISBN

9790801349880

Izdavač

Cantus

Autor

Marijan Ban

IZDVOJENO