Ken Kesey: Let iznad kukavičjeg gnijezda (tvrdi uvez)

17,00 
128,09 kn

Na zalihi

SKU: R2701 , , Oznaka:

Opis

Roman “Let iznad kukavičjeg gnijezda” odmah je po objavljivanju 1962. stekao iznimnu popularnost i kultno sljedbeništvo.
Danas slovi kao nezaobilazni klasik šezdesetih, a Formanova ekranizacija s izvrsnim Jackom Nicholsonom, nagrađena s pet najvažnijih Oscara, kontinuirano je na svim relevantnijim listama najboljih filmova.
Premda je Ken Kesey, prema vlastitim riječima, bio “premlad da bi bio bitnik a prestar da bi postao hipi”, tragikomični šašavo-inteligentan štih “Leta” bio je u savršenom dosluhu s buntovničkim i slobodoumnim duhom vremena; štoviše, kao jedno od temeljnih djela antiautoritarnog usmjerenja bitno je pridonio njegovu oblikovanju.
Uz “čudovište bez srca” – Glavnu sestru, ključni likovi romana su razuzdani bundžija McMurphy (“drvosječa, razmetljivi kockar, veliki riđokosi svadljivi Irac”) i plemeniti “divljak”, “nijemi” pripovjedač romana – Poglavica Bromden.
McMurphy je hiperaktivan, neslomljivi borac za pravdu i prava svojih sudrugova u “žutoj kući” koji se opire zatupljujućoj kolotečini i “umobolesnim” pravilima umobolnice te se donkihotovski sukobljuje s Glavnom sestrom, “ledenohladnom” dominom, svojevrsnom “manekenkom i glasnogovornicom” licemjernog i nehumanog Sustava.
Slijedeći tradiciju individualističko-subjektivističke i pobunjeničke literature, roman “Let iznad kukavičjeg gnijezda” najavio je dramatične događaje na sveučilištima, psihodeliju i kontrakulturu, a zbog svojih izuzetnih umjetničkih vrlina i gromke afirmacije slobodoumnosti i drugačijosti, bio je i ostaje izvanredno poticajno štivo.

___________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO