Kurt Cobain: Dnevnici (tvrdi uvez)

15,00 

Na zalihi

Očito je sve u životu Kurta Cobaina imalo dvije strane, a često i više. Tako i ovaj dnevnik počinje s: “Ne čitaj moj dnevnik kad me ne bude”, a red nakon “O.K. Sad ću raditi, kad se ujutro probudiš, pročitaj moj dnevnik. Prođi kroz moje stvari i procijeni me.”

Sve je počelo jako nevino, naivno i banalno: i on je bio jedan od tinejdžera koji je htio svoju gitaru i bend i demo i EP i LP i koncerte, stalno je sastavljao top liste sebi najdražih i najboljih bendova, albuma i pjesama, radio je svakakve poslove, većinom je čistio, skupljao je novce da si “ubode” gitaru, pa je hodočastio po muzičkim dućanima, svi su ga preveslavali, i konačno si ju je priuštio jednog dana.
Druga preokupacija bio mu je sex (i riječ “fuck” u bilo kojem smislu).
Skladao je čudne stihove i pisao pisma prijateljima (koja često nije ni poslao).
Bilo kome da piše (frendu iz srednje, curi, bivšoj curi, tati, bubnjaru Melvinsa, Vaselinesima, Mudhoneyju,..), a pisma se protežu kroz cijelu knjigu, uvijek izjavljuje da ih voli, cijeni, da mu napišu natrag nešto ako im nije problem i ako imaju vremena, u biti čezne za kontaktom i komunikacijom, ali se nipošto ne želi nametati, i zato pisma odišu snažnim emocijama, sarkazmom, humorom, često i kojom prostačinom i ponekad besmislom na prvi pogled, ali u svemu se ipak nađe značenje.
U tom početku stvarno se osjećao zanos i snaga da se nešto napravi ni iz čega, i priželjkivala se slava, a na kraju se nije znao snositi s posljedicama koje mu je svjetska popularnost donijela.
Zbilja je zanimljivo i vrlo uznemirujuće kako je to početničko ushićenje splasnulo i pretvorilo se u rutinu i dosadu i kako je nestalo inspiracije i uopće volje i želje za životom.
I jasno je davao do znanja i pjesmama i postupcima i riječima da namjerava napustiti ovaj naš svijet i zbilju.
No, nekoliko stvari se nije promijenilo do samog kraja: osjećaj krivnje što je bio Amerikanac i još uz to bijelac i ljutnja prema tzv. rock kritičarima i desničarima.
Čitajući Dnevnike naići ćete na mnoštvo skica pjesama prije nego su se uobličile u svoj savršen konačan oblik, tekstove koji će se samo svojim manjim dijelom redova kasnije pretočitii u svima nam dobro poznate hitove, mnoštvo komentara i opasaka urednika koji su totalno na mjestu i odgovaraju stilu pisanja dnevnika te nam pobliže objašnjavaju o kojim osobama, stvarima ili pojavama se radi u njegovim bilješkama.
Tekst je preveden zaista najbolje što se moglo, naravno u svakom prijevodu se gubi dio izvornog duha, ali tu jedva da se osjeti taj gubitak…

Naravno, na svakoj stranici nalazi se i skenirana originalna stranica Kurtove bilježnice, u cijeloj svojoj magičnoj privlačnosti, dječje (ne)uredno, simpatično, s bezbroj sitnih detalja koji nam oduzimaju pažnju.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Broj stranica

301

Uvez

Tvrdi

Vrsta djela

Dnevnik

Jezik

Hrvatski

Godina izdanja

2005.

ISBN

9536683474

Izdavač

Šareni dućan

Autor

Kurt Cobain

IZDVOJENO