Filtriraj Prikazuje 1 - 20 od 63 rezultata
Kategorije

Kosa anđela – Biografija Kurta Cobaina

59,00 Kn

Opis

Četiristotinjak intervjua kroz četiri godine istraživačkog rada koje je autor “Kose anđela”, Charles R. Cross, napravio s ljudima čiji su se životi križali sa životom njegova junaka Kurta Cobaina, kao i autorova sklonost pseudopsihologiji očitovana u Crossovoj detaljnoj, uvjerljivoj i upečatljivoj analizi Cobainovih kompleksa, strahova i frustracija, dovoljna je preporuka potencijalnom čitatelju.

Prvih pet poglavlja knjige “Kosa anđela” Kurta Cobaina prikazuju kao istraumatiziranog, nestabilnog i preplašenog tinejdžera koji pokušava preživjeti: ne samo teške emocionalne i duševne traume nego i konkretne, egzistencijalne probleme.

Koliko god vas autor u prethodnim poglavljima navodi da suosjećate s Cobainom, taj će vam osjećaj ubrzo biti nadomješten osjećajem prijezira kada shvatite da je naš osjetljivi junak, samoprozvani luzer i model identificiranja milijuna mladih bio najobičnija pijavica koja je tri godine živjela na račun svoje djevojke koja je radila tri posla kako bi mogla uzdržavati “umjetnika u razvoju” dok je ovaj po cijele dane besposleno ljenčario gledajući TV.

Taj nagli prijelaz u osjećajima čitatelja posljedica je majstorske spisateljske vještine Crossa koji isključivo svojom sugestivnošću uspijeva manipulirati čitateljem kako bi ovaj konstantnom i brzom izmjenom svojih emocija uspio pratiti svu slojevitost Cobainovih.

Pravo “prosvjetljenje” zapravo ćete doživjeti kada shvatite pravo značenje Cobainova “luzerstva”: nije stvar u sjebanoj obitelji niti u beskućničkom životu niti u bolesti niti u ovisnosti niti u nepodnošenju “tereta slave”.

Stvar je u nečem što će vam biti potpuno jasno… kad pročitate biografiju.

IZDVOJENO