Kosa anđela – Biografija Kurta Cobaina

13,50 
101,72 kn

Na zalihi

Opis

Četiristotinjak intervjua kroz četiri godine istraživačkog rada koje je autor “Kose anđela”, Charles R. Cross, napravio s ljudima čiji su se životi križali sa životom njegova junaka Kurta Cobaina, kao i autorova sklonost pseudopsihologiji očitovana u Crossovoj detaljnoj, uvjerljivoj i upečatljivoj analizi Cobainovih kompleksa, strahova i frustracija, dovoljna je preporuka potencijalnom čitatelju.

Prvih pet poglavlja knjige “Kosa anđela” Kurta Cobaina prikazuju kao istraumatiziranog, nestabilnog i preplašenog tinejdžera koji pokušava preživjeti: ne samo teške emocionalne i duševne traume nego i konkretne, egzistencijalne probleme.

Koliko god vas autor u prethodnim poglavljima navodi da suosjećate s Cobainom, taj će vam osjećaj ubrzo biti nadomješten osjećajem prijezira kada shvatite da je naš osjetljivi junak, samoprozvani luzer i model identificiranja milijuna mladih bio najobičnija pijavica koja je tri godine živjela na račun svoje djevojke koja je radila tri posla kako bi mogla uzdržavati “umjetnika u razvoju” dok je ovaj po cijele dane besposleno ljenčario gledajući TV.

Taj nagli prijelaz u osjećajima čitatelja posljedica je majstorske spisateljske vještine Crossa koji isključivo svojom sugestivnošću uspijeva manipulirati čitateljem kako bi ovaj konstantnom i brzom izmjenom svojih emocija uspio pratiti svu slojevitost Cobainovih.

Pravo “prosvjetljenje” zapravo ćete doživjeti kada shvatite pravo značenje Cobainova “luzerstva”: nije stvar u sjebanoj obitelji niti u beskućničkom životu niti u bolesti niti u ovisnosti niti u nepodnošenju “tereta slave”.

Stvar je u nečem što će vam biti potpuno jasno… kad pročitate biografiju.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO