Književna groupie: Kako bit hipster

79,00 kn
10,49 €

“Književna groupie: Kako bit hipster” živopisna je satira hrvatskog kulturno-političkog života dvijetisućitih koja prati urnebesan put provincijalca iz Đakova u želji da se uklopi u zagrebačku hipstersku, kulturnjačku i političku scenu.

Na zalihi

Opis

Književna groupie: Kako bit hipster” živopisna je satira hrvatskog kulturno-političkog života dvijetisućitih koja prati urnebesan put provincijalca iz Đakova u želji da se uklopi u zagrebačku hipstersku, kulturnjačku i političku scenu.
Da bi u tome uspio, spreman je podnijeti i najteža poniženja. Ali sa svakim novim poniženjem rađa se i gorčina koju autor, kao sipa crnilo, štrca po papiru.
Svoje poraze, ali i poneku malu pobjedu koja mu daje snage da nastavi, uobličava u epizode nakon kojih se čitatelj osjeća kao kad jede fast-food – nikako se ne može zasititi, uvijek traži još pa još. S jednom prednošću – ova knjiga ne deblja, nego nabildava. Samopouzdanjem. Jer ako Svirac može uspjeti u životu, svi možemo.

Književna Groupie, alias Pavle Svirac, novi je književni fenomen
Boris Rašeta, Novosti

Događaj godine!”
Dean Šoša, Jutarnji list

Groupie ne ostaje dužan nikome u ovoj kritici ne samo kulturne scene, nego i društva općenito
Sven Popović, Moderna vremena

Pavle Svirac rođen je 25.9.1986. u Osijeku, u horoskopskom znaku Vage. Student je kroatistike i turkologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu a dosad je objavio tri knjige.