Keith Richards: Život

119,00 Kn

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Opis

Nešto više od godinu dana po izvornom objavljivanju, po mnogima jedna od najboljih rock autobiografija – “Život” Keitha Richardsa – dobila je hrvatski prijevod.

Knjiga na više od 500 stranica opisuje neke od najslavnijih svijetlih i mračnih trenutaka u karijeri The Rolling Stonesa, te iznosi jedinstvenu Richardsovu životnu i rokersku filozofiju.

U njoj Richards bez skrupula i zadrške govori o svojim danima na kokainu i heroinu, ženama, odnosu s Mickom Jaggerom (koji nije baš najsretniji objavljivanjem mnogobrojnih detalja) i brojnim velikanima rock‘n’rolla koji su prodefilirali kroz njegov život.

Govori i o tome kako je, kao dijete, opsesivno slušao ploče Chucka Berryja i Muddyja Watersa; kako je učio svirati gitaru i osnovao sastav s Mickom Jaggerom i Brianom Jonesom; prvim uspjesima; o uhićenju zbog droge u Redlandsu i nizu sukoba s nervoznim establišmentom koji su potom uslijedili te kako je, zahvaljujući tome, stekao trajni imidž odmetnika i pučkog junaka.

Kako je stvorio besmrtne riffove, kako se zaljubio u Anitu Pallenberg, razmišljanja o smrti Briana Jonesa, o poreznom egzilu u Francuskoj, razuzdanim američkim turnejama, rastućoj slavi, izolaciji i ovisnosti, o zaljubljivanju u Patti Hansen, razilaženju s Mickom Jaggerom te o naknadnome međusobnom pomirenju i još o mnogo drugih tema – mnogi “mitovi” dobili su svoju konačnu potvrdu – možete pročitati u hrvatskom izdanju knjige.

U pisanju memoara Richardsu je pomogao novinar James Fox.

IZDVOJENO