Kako Iggyju reći Pop, a Dylanu Bob – Ogledi iz rock i pop-kulture

26,41 
198,99 kn

Samo 1 komada na zalihi

Opis

Za razliku od stare političarske poklapalice kojom se svojedobno najavljivao konačni obračun “s njima” a od čega nikad nije bilo ništa, Gallova parafraza u naslovu “Kako lggyju reći pop, a Dylanu bob” uistinu je obračun s najljepšim godinama rock-mladosti i svega onoga što se podvodi pod modernu pop-kulturu.

Knjiga je zapravo Gallov “The best of” odabir ogleda koje je još tamo od sredine sedamdesetih objavljivao u domaćim dnevnim i ostalim tiskovinama, a o tome koliko su oni bili značajni za čitav jedan naraštaj svjedoči predgovor tada mladog punkera Miljenka Jergovića u kojem priznaje kako je unatoč desetogodišnjoj razlici u godinama Gall bio “tip kojem smo vjerovali”.
No, Gallovi ogledi sve su samo ne povijesni prašnjavi libar, on svoju poetiku “popovanja i bobovanja” proteže i na današnjicu: od seciranja turbofolka do zloporaba rocka u perverzijama nacionalističke i masovne kulture.
U tom smislu čitanje Galla dalo bi se usporediti s katartičnim učinkom slušanja kakvog dobrog tvrdog starog rock-začinjavca.
A takve se pušta (na gramofonu ili CD-u) kad je najteže!