Martina Belković: Kajdanka – vježbanka za solfeggio za srednju glazbenu školu

4,90 

4,65 € (najniža cijena u zadnjih 30 dana)

Na zalihi

Svladavanje osnova glazbene pismenosti i upoznavanje najvažnijih glazbenih struktura, što se u glazbenog pedagogiji počesto nazivaju teorijom glazbe, temeljni je zadatak izobrazbe u glazbenim školama i pretpostavka za izučavanje svih aspekata umjetničke glazbe.
Fenomen glazbene notacije po sebi je umnogome višeznačan, a relativnost sastavnica notnoga pisma učenicima nerijetko predstavlja poteškoću koju sustavnim vježbanjem valja otkloniti. Stoga je na našem tržištu više nego dobrodošla pojava Kajdanke-vježbanke za solfeggio za srednju glazbenu školu autorice Martine Belković, prve vježbenice ove vrste na hrvatskome tržištu (izuzmemo li Kajdanku-vježbanku za solfeggio za osnovnu glazbenu školu iste autorice; ta je publikacija po prvi puta objavljena prošle, 2012. godine).

Iako je riječ o prvome takvom izdanju u nas, ova se vježbenica uglavnom sastoji iz tradicionalnih, provjerenih i učinkovitih vježbi koje će svaki nastavnik s lakoćom uklopiti u svakodnevnu nastavnu praksu, bez obzira na nastavni program ili metodu poučavanja.
Kajdanka-vježbanka za solfeggio za srednju glazbenu školu obuhvaća cjelokupno glazbenoteorijsko gradivo svih razreda srednje glazbene škole prema važećim nastavnim programima iz predmeta Solfeggio.
Ono je raspoređeno tako da slijedi didaktičko načelo postupnosti: autorica se najprije bavi aspektima tonskoga prostora, predstavljajući ga od najjednostavnijih osnova glazbenoga pisma sve do najsloženijih akordnih struktura i enharmonijskih problema.
Potom se osvrće na glazbeno vrijeme, u poglavlju posvećenome mjeri i ritmu. U svakome poglavlju kreće od ponavljanja već svladanoga prema uočavanju bitnih sastavnica novoga gradiva, do usvajanja novih pojmova i njihova povezivanja s otprije poznatima.
Nakon toga slijede brojne vježbe formulirane na različite načine, što učeniku omogućuje stjecanje vještine brzoga snalaženja u notnome pismu te brzoga prepoznavanja i tumačenja glazbenih struktura.

Na samome kraju vježbenice nalaze se četiri baterije zadataka (“Provjera znanja”) u kojima su obuhvaćeni svi ranije obrađeni sadržaji, uz dodatak oznaka za tempo, dinamiku i način izvođenja.
Ovi su zadaci namijenjeni učenicima završavaju svoje srednjoškolsko glazbeno obrazovanje te predstavljaju svojevrsan cilj poučavanja tzv. teorije glazbe u srednjoj glazbenoj školi.

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana. Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani. Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu.
Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske.
Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana.
Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Izdavač

Hrvatsko društvo glazbenih teoretičara

Autor

Martina Belković

ISBN

9790801339003

Godina izdanja

2013.

Jezik

Hrvatski

Vrsta djela

Priručnik

Broj stranica

72

Uvez

Meki