K-Film – Vodič kroz korejsku kinematografiju u pet epizoda

13,14 
99,00 kn

Na zalihi

Opis

U Grgićevom novom vodiču prožima se burna politička i kulturna povijest Korejskog poluotoka u doba filma.
Obuhvaća razdoblje od početka dvadesetog stoljeća do danas, uključujući raspad na Sjevernu i Južnu Koreju te politička previranja u kojima je Južna Koreja od autoritarne militarističke države postala današnja ekonomska i tehnološka prijestolnica Azije.
Društvene promjene itekako je pratio i film, stekavši pritom izvanrednu umjetničku vrijednost koja malo-pomalo postaje i svjetskom baštinom.

Vodič kroz korejsku kinematografiju” rezultat je Grgićevog trajnog interesa za azijsku kulturu: uz brojne članke i kritike, dosad su mu objavljene i knjige “Vodič kroz japanski film” (2006), “Seks i smrt u japanskoj kulturi” (2009), te “Vodič kroz japansku komediju” (2013).
Novinar, pisac i kritičar, Velimir Grgić radio je i u Jadran Filmu na razvoju filmskih projekata, a surađuje i s brojnim filmskim festivalima, kao izbornik i član žirija u zemlji i inozemstvu; bio je umjetnički direktor Subversive Film Festivala, suradnik talijanskog Far East Film Festivala, a djeluje i kao savjetnik festivala Fantastic Zagreb.