Paolo Sorentino: Imaju svi pravo

17,12 
128,99 kn

11,81 € / 88,98 kn (najniža cijena u zadnjih 30 dana)

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

Opis

Protagonist romana “Imaju svi pravo”, Tony Pagoda – pjevač i zabavljač po noćnim klubovima, imao je sve što se može poželjeti: slavu, novac, žene.
Na vrhuncu slave očaravao je Italiju svojim zlatnim glasom i razvratnim životom, no u jednom trenutku stvari polaze ukrivo: promijenio se glazbeni ukus, a s njime i Tonyjev odnos prema samome sebi i njegovo poimanje uspjeha.
Sve se preokrenulo naopako i svaki sitan problem poprima svemirske razmjere. Vrijeme je da prekine sa životom pjevača na zalazu.
Nakon kratke turneje po Brazilu, Tony ostaje u Južnoj Americi kako bi ondje gradio budućnost.
No ondje njegovo viđenje svijeta, oblikovano svim onim godinama u kojima se družio sa Sinatrom i sličnima i uživao u obožavanju cijeloga svijeta, dolazi u raskorak sa svakodnevnicom.
Tonyjev je život priča o neobično naivnom čovjeku pred kojim je izbor: pomiriti se sa svojim životom ili potpuno izgubiti sebe. Ispričan u dahu, u prvom licu, ovaj je roman britka društvena satira ispripovijedana nezaboravnom rječitošću protagonista, anti-junaka Tonija Pagode.
“Imaju svi pravo”, kandidiran za najprestižniju talijansku književnu nagradu “Il Premio Strega”, prvi je roman Paola Sorrentina.
Jedan od najzanimljivijih kreativaca Italije, čiji se filmovi ubrajaju u vrh talijanske kinematografije proteklog desetljeća, svojim se prvijencem nametnuo kao jednako sjajan romanopisac.