Hrvatski punk i novi val 1976-1987 (prošireno i dopunjeno drugo izdanje)

22,56 
169,98 kn

“Hrvatski punk i novi val 1976-1987” prva je i jedina kompletna studija o fenomenu hrvatskog punka i novog vala ’70-ih i ’80-ih.

Samo 2 komada na zalihi

Opis

Knjiga „Hrvatski punk i novi val 1976-1987” dobila je prošireno i dopunjeno drugo izdanje izvorne knjige iz 2011. koja je odavno rasprodana. Izvorna knjiga sadržavala je biografije 126 bendova, a prošireno izdanje donosi čak 203 benda.

Knjiga kroz 396 stranica kronološki i biografski prati razvoj punk i novovalne scene u tadašnjoj SR Hrvatskoj, a pored tekstova tu su i 834 fotografije, i prva je i jedina kompletna studija o fenomenu hrvatskog punka i novog vala ’70-ih i ’80-ih.

Uključeni su i razgovori s devedesetak glazbenika i sudionika scene, a donose se i novinski tekstovi iz tog razdoblja.

“Originalnost je što su pjevali na našem jeziku, a ne na engleskom. Već samim time dali su lokalne atribute muzici. Jer, engleski uzorak umnažao se u mnogim zemljama, ali naša socijalistička inačica dala je nove momente. Ja također vučem paralele hrvatskog sa sjevernoirskim punkom iz Belfasta i Derryja, gdje je bila melodična punk scena.

Kao što su kod nas bili Paraf, Termiti, rano Prljavo kazalište, tako su u Belfastu bili Rudi, The Outcasts i drugi”, rekao je za Novi list autor Vinko Barić.

Razvoj punka i novog vala u Barićevoj knjizi podijeljen je u četiri razdoblja: od 1976. do 1978., zatim od 1979. do 1980. i od 1981. do 1983., a posljednji od 1984. do 1987. godine. Autor ističe da je obuhvatio razdoblje zaključno do prvog albuma grupe Grč i kompilacije Rijeka-Paris-Texas.

“Na prvom izdanju radio sam dvije i pol godine, a na drugom pet mjeseci. Zadržao sam potpuno isti dizajn, ali radi se o bogatijoj knjizi, koja je, rekao bih, sada već monografija s tendencijom enciklopedije”, zaključio je.

Vinko Barić rođen je u Solinu 1980. Godine 2005, diplomira slikarstvo na ALU Split. Pored slikarstva, bavi se i ilustracijom, stripom i pjeva u electro-punk bendu Naporno Suicid. Član je HULU i HZSU. Imao više samostalnih i kolektivnih izložbi slika i stripova te izveo nekoliko performansa. Urednik i izdavač solinskog strip fanzina Majdanska Garaža. Od 1997 do 2020. objavio 5 strip albuma.

___________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO