Hrvatski jazzisti (tvrdi uvez)

790,00 Kn

Peto dopunjeno izdanje iz 2017. godine

Na zalihi

Opis

Knjiga “Hrvatski jazzisti” plod je dugotrajnog i predanog rada bilježenja jazz glazbe i njihovih najvažnijih čimbenika – glazbenika, koje je u svojim emisijama na Hrvatskom radiju: Stereorama jazza, Jazz za diskofile, Glazba vremenaJazz ugošćivao, promovirao i predstavljao autor Stjepan Braco Fučkar tijekom više od dvadeset godina.

Knjiga donosi pregled povijesti jazza u Zagrebu te obrađuje velike događaje zagrebačkog jazza i velike orkestre.

Iako se knjiga zove “Hrvatski jazzisti” prvenstveni naglasak je na jazz glazbenicima koji su djelovali ili još uvijek djeluju u Zagrebu, dok se ostali, pretežito mlađe generacije – domaći i inozemni – spominju u tekstovima velikih događaja zagrebačkog jazza poput: Zagrebačkih dana jazza, Proljetne revije jazza, Međunarodnih dana jazza i drugih, gdje su vrlo precizno navedene sve grupe ili pojedinci koji su nastupali tijekom godina.

Za knjigu je odabran veliki broj fotografija, većinom iz privatnih arhiva te arhiva autora. Tvrdoukoričena, enciklopedijski opsežna monografija na petstotinjak stranica predstavlja gotovo stogodišnji raspon jazza u Hrvatskoj, te skuplja dokumentarnu, povijesnu i glazbenu građu.

Peto dopunjeno izdanje.

IZDVOJENO