Hell’s Angels – Neobična i zastrašujuća saga (tvrdi uvez)

17,12 
128,99 kn

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

, , Oznaka:

Opis

Mitska slika o Hell’s Angelsima kao modernim jahačima na čeličnim konjima, slobodarskim kraljevima ceste u stalnoj, “od zore do sumraka”, potrazi za akcijom, ali i zastrašujućim čudacima, nasilnicima, cugerima i silovateljima, poznata je čitateljima bilo kojih američkih novina.
Njihov krvlju, alkoholom i spermom obilježen imidž je isto tako, dobrim dijelom i zbog ove knjige, postao poznat i čitateljima širom svijeta, jer je legendarni Hunter S. Thompson, najodvažniji beskompromisni američki novinar i pisac, ovdje iznio brutalnu istinu o Anđelima pakla, bez osude i kritike bilo koga, ali i bez uvijanja i dodvoravanja bilo kome!
Ova hiperrealistična slika ozloglašenog svijeta prokletih kojemu se većina ne bi usudila ni približiti neobična je mješavina nepristrane reportaže, pomne analize, insiderskih detalja i živopisnih priča, a rezultat je Thompsonova sumanuto hrabrog istraživanja i gotovo dvogodišnjeg življenja s bučnim i nasilnim motoristima-odmetnicima.
Ako je i postojao još netko dovoljno sposoban da napiše “prvi zdravorazumski pristup fenomenu motorističkih bandi”, očigledno nije poput Thompsona bio i dovoljno lud za jedan takav naizgled nemoguć i potencijalno iznimno opasan zadatak.
Jer Angelsi su “totalno drukčiji od drugih”, žive svoj život mimo svih uobičajenih regula, i s ponosom kažu:
“Mi smo potpuni izopćenici – marginalci okrenuti protiv društva. I takvi želimo ostati. Ako je nešto dobro, mi se tome smijemo. Mi se prema svijetu ponašamo kao stoka i svijet se prema nama ponaša jednako…”