Gustav Mahler

6,50 

Samo 1 komada na zalihi

Gustav Mahler, austrijski skladatelj, posljednji simfoničar romantičnoga razdoblja ili kasne romantike i smioni preteča glazbenoga impresionizma, nove epoheu europskoj glazbi, bio je jedan od najvećih opernih i koncertnih dirigenata svoga doba. 
Rođen je 1860. u Kališt’ima, gradiću na granici Češke i Moravske.
Osobite dirigentske nadarenosti, Mahler je već u svojim početcima svratio pozornost svojom interpretacijom romantičkih opera, osobito Wagnerove “Walküre”.
Desetljeće 1897.-1907. zlatno je razdoblje Bečke opere, i to najvećim dijelom upravo pod njegovim umjetničkim vodstvom.
Dirigirajući u svim značajnijim europskim metropolama – od Londona, Pariza, Petrograda, Praga, Amsterdama i New Yorka, gdje je od 1909. dirigent Njujorškoga filharmonijskoga društva, Mahler je ostvario brojna djela, među kojima u vrhunce spadaju Wagnerova opera “Tristan i Izolda”, Mozartov “Don Giovanni” i Gluckova “Ifigenija u Aulidi”.
Samistodobno sklada (ukupno deset simfonija, od kojih desetu nije uspio dovršiti) nastojeći svoje stvaralaštvo nasloniti na Beethovenovu klasiku i Brucknerovu romantiku, želeći svoja monumentalna simfonijska djela pretvoriti u simbole od općeljudskoga značenja.
Veliki umjetnik umro je 18. svibnja 1911. u Beču.

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana. Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani. Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu.
Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske.
Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana.
Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

Izdavač

Alfa

Autor

Zdenek Mahler

ISBN

9789532972856

Godina izdanja

2011.

Jezik

Hrvatski

Vrsta djela

Biografija

Broj stranica

122

Uvez

Meki