Govorno sviranje u djelima Rubena Radice

7,96 

Trenutno nedostupno!

Upiši svoj e-mail i primi obavijest čim ovaj proizvod bude ponovno dostupan!

SKU: R3314 , Oznaka:

“Ova je knjiga u cijelosti posvećena trima kompozicijama suvremenog hrvatskog skladatelja Rubena Radice – “Prazor”, “Trinaesta ura” i “Tri sonetne bagatele”.
Nastale su prema stihovima velikana našega pjesništva, a glazba je, u ovom prožimanju, bitna emotivna sastavnica jedinstvenog izraza.
Načini korištenja poetskog predloška… rabe potencijale pisane riječi na semantičkoj i fonetskoj razini evocirajući postupke i praksu velikog vremenskog raspona – od antičke metrike i starogrčke musiké koja je bila podjednako glazba i pjesništvo, uporabe modusa…, preko madrigalizama… sve do Schönbergovog sprechgesanga i novih vrsta proširene vokalnosti…”

-M. B. Siriščević, citat iz predgovora autorice

“Prazor”, misterij u 10 prizora za glazbenu pozornicu nastao je prema istoimenoj poemi J. Kaštelana (praizvedba 1991.).
“Trinaesta ura”, dva soneta A. G. Matoša za tri zbora i orkestar praizvedena je 1994., a “Tri sonetne bagatele za (recitatora i) instrumentalni sekstet”, temeljene na stihovima A. T. Pavičića, V. Nazora i I. Vojnovića praizvedene su 1997. godine (u ediciji “Ars Croatica” tiskane 1998.).

 

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu. Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske. Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana. Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

ISBN

9539817692

Izdavač

Cantus

Autor

Mirjana Babić Siriščević

Godina izdanja

2006.

Jezik

Hrvatski

Uvez

Meki

Vrsta djela

Notni zapisi / Priručnik

Broj stranica

164