Glazba kao odgojno sredstvo u formiranju „socijalističkog čovjeka“

15,93 

Na temelju iskustva koje je stekla dosadašnjim istraživanjima društvene uvjetovanosti glazbene prakse autorica je sakupila bogatu dokumentaciju o ovoj temi, koja je još nedavno bila „zaobilažena“ kao delikatna jer se odnosila na recentnu prošlost evokacijom niza događaja i osoba.

Na zalihi

Opis

Glazba kao odgojno sredstvo u formiranju „socijalističkog čovjeka“: nastava glazbe u osnovnim školama u Hrvatskoj (1945-1965)

Na temelju iskustva koje je stekla dosadašnjim istraživanjima društvene uvjetovanosti glazbene prakse autorica je sakupila bogatu dokumentaciju o ovoj temi, koja je još nedavno bila „zaobilažena“ kao delikatna jer se odnosila na recentnu prošlost evokacijom niza događaja i osoba. Nastojanja da se odgojno-obrazovni sadržaji i ciljevi deriviraju iz ideologijskih modela – što je autorica pokazala i dokazala svojim istraživanjem – i danas su prisutna u našoj pedagoškoj teoriji praksi.

Nakon uvodnih razmatranja te pregleda izvora i literature, izlažu se osnovne smjernice poratne obrazovne politike, pa se potom prelazi na glazbeni odgoj kao dio estetskog odgoja djeteta. Školovanje budućih učitelja glazbenog odgoja u razrednoj i predmetnoj nastavi sadržaj je sljedećeg poglavlja, koje logično vodi do predstavljanja strukovne udruge glazbenih pedagoga – Udruženja muzičkih odgojitelja Hrvatske – i njegova glasila „Muzika i škola“. Slijedi poglavlje posvećeno nastavnim planovima i programima, a zatim opsežni dio koji obrađuje udžbenike i metodičke priručnike analizom njihovih sadržaja i (često grubih) polemika vezanih uz njih. Prati se niz izmjena u koncepciji od prvih poratnih udžbenika te udžbenika za predmetnu nastavu u šezdesetim godinama. Kao vrijedna potpora nastojanjima pedagoga glazbe predstavljene su glazbene emisije „Školskog radija“.

Drugi se dio bavi upisivanjem ideologije u nastavnu praksu – profilom budućeg učitelja i nastavnika glazbe, simbolima i ritualima školskih svečanosti, odnosu prosvjetne politike prema crkvenoj i zabavnoj glazbi. Dok je prvi dio istraživanja potkrijepljen izvodima iz recentne teorijske literature, drugome dijelu posebnu plastičnost i neposrednost daju brojni citati živih svjedoka – sudionika u procesima koje radnja prati.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 3 do 5 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 28 kuna, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

IZDVOJENO