Glasi crljene zemlje

19,91 
150,01 kn

Samo 2 komada na zalihi

SKU: R3313 ,

Opis

Druga knjiga iz biblioteke “Zapisi o hrvatskoj glazbi” koja okupljala pojedine spisateljske opuse uglednih hrvatskih muzikologa i glazbenih pisaca.
“Glasi crljene zemlje – zapisi o hrvatskoj glazbi” objavljivani u periodici i prigodnim izdanjima različita karaktera, objavljeni su u povodu 85. rođendana autora.

“Glazbeni pisac Andrija Tomašek gotovo se u pravilu odlučuje za prividno male teme nastojeći znatiželju istraživača usuglasiti ne samo s kulturološkim potrebama sredine, nego i s vlastitim nagnućem prema ispisivanju onih stranica glazbene povijesti koje su se iz različitih razloga zadržale na marginama nacionalne povijesti glazbe.
Dovodeći ih u središte pozornosti ne samo stručnom, akribijski provedenom obradbom glazbenika, nego i specifičnom širinom vlastite erudicije – naizgled suhoparne, a u biti vrlo emocionalizirane prema temama koje su predmet njegova zanimanja – Tomašek od takvih prividno malih tema postupno gradi potpornje presudne za razumijevanje slijeda događaja, ljudskih sudbina i okolnosti u kojima su se odvijale te slabo znane stranice naše glazbene povijesti.”

-Erika Krpan