Etide Za Lijevu Ruku

15,79 
118,97 kn

Feljtoni, eseji i crtice u ovoj zbirci nastali su na marginama autorovih osnovnih glazbeno-historiografskih i paleografskih znanstvenih interesa te su ponajprije upućeni glazbenim amaterima, ljubiteljima glazbe.

Na zalihi

Opis

Etide za lijevu ruku istraživački su putopis po hrvatskim glazbenim prostranstvima.

Široka tematika tekstova nije kronološka povijest, nego svojevrstan prikaz lutanja hrvatskom glazbenom kulturom od sjevera do juga.

Od glazbe u gramatici latinskoga jezika iz 1480. godine do glazbenoga repertoara varaždinskih vatrogasaca s kraja 18. stoljeća, od Vivaldijeve opere o albanskom junaku Skenderbegu do crkvene glazbe koju je za đakovačku katedralu skladao Mozartov šurjak Jakob Petrus Haibel – onomu o čemu piše autor uvijek pristupa s jednakom mjerom ozbiljnosti i nerijetko upućuje svojeg čitatelja gdje bi i kako mogao i sam nastaviti neko istraživanje.

Knjiga Etide za lijevu ruku ukoričuje višegodišnja nastojanja da se u Hrvatskoj i o muzikološkim preokupacijama piše pristupačno.

Tekstove koji su prvobitno bili razasuti po raznim novinama autor je najčešće doživljavao kao svojevrsne stilske vježbe, etide.

Otuda i naslov knjige.

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

 

IZDVOJENO