Engleski snovi – Sex Pistols i punk rock

33,90 

Na zalihi

Trideset godina nakon kulminacije punk pokreta i za njega ključne 1977. godine, napokon u hrvatskom prijevodu izlazi po mnogima jedna od najznačajnijih knjiga koja demistificira i osvjetljuje cjelokupnu sociološku, kulturnu, glazbenu i političku scenu Engleske i njezinih tadašnjih snova – Engleskih snova.

Često nazivana Biblijom punka, 1993. godine je osvojila nagradu “Ralph J. Gleason Music Book Award”, analitična, detaljna, s mnoštvom citata i fotografija potkrijepljena, ova knjiga Jona Savagea opravdano nosi spomenuti nadimak.
Za razumijevanje punk pokreta nije dovoljno promatrati samo glazbeni aspekt, već ga uklopiti u tadašnji turbulentan politički, socijalni i kulturni aspekt koji nosi jednaku važnost kao i sama glazba. To dobro zna i Savage, koji poput kroničara jednog vremena, vješto kombinira navedene elemente.
U sredini je naravno njegov omiljeni sastav, “Sex Pistols”, kojem je posvećen većinski dio knjige.
O analitičnom i studioznom proučavanju ovih nekoliko ključnih godina, svjedoči opširan popis zahvala, kao i detaljno postavljena granica vremenskog odvijanja pojedinih događaja.

Na obilnih 650 stranica ove detaljno pisane knjige, nalaze se brojni podatci koji napokon demistificiraju maglovitu sliku punka u kojoj je on bio predstavljen kao jedan anarhistički rušilački pokret utemeljen na ekstravagantnom modnom izričaju i diskutabilnoj glazbenoj kvaliteti.

_________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radna dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana. Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani. Cijena dostave ovisi o težini pošiljke i odredištu.
Plaćanje pouzećem moguće je samo za područje Republike Hrvatske.
Usluga pouzeća naplaćuje se 1 EUR. Rok za osobno preuzimanje neplaćenih narudžbi u poslovnici je 3 (tri) radna dana.
Rok za osobno preuzimanje plaćenih narudžbi u poslovnici je 30 (trideset) dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

ISBN

9789532017939

Izdavač

V.B.Z.

Autor

Jon Savage

Godina izdanja

2007.

Jezik

Hrvatski

Uvez

Meki

Vrsta djela

Enciklopedija

Broj stranica

656

IZDVOJENO