Engleski snovi – Sex Pistols i punk rock

34,51 
260,02 kn

Samo 1 komada na zalihi

Opis

Trideset godina nakon kulminacije punk pokreta i za njega ključne 1977. godine, napokon u hrvatskom prijevodu izlazi po mnogima jedna od najznačajnijih knjiga koja demistificira i osvjetljuje cjelokupnu sociološku, kulturnu, glazbenu i političku scenu Engleske i njezinih tadašnjih snova – Engleskih snova.
Često nazivana Biblijom punka, 1993. godine je osvojila nagradu “Ralph J. Gleason Music Book Award”, analitična, detaljna, s mnoštvom citata i fotografija potkrijepljena, ova knjiga Jona Savagea opravdano nosi spomenuti nadimak.
Za razumijevanje punk pokreta nije dovoljno promatrati samo glazbeni aspekt, već ga uklopiti u tadašnji turbulentan politički, socijalni i kulturni aspekt koji nosi jednaku važnost kao i sama glazba. To dobro zna i Savage, koji poput kroničara jednog vremena, vješto kombinira navedene elemente.
U sredini je naravno njegov omiljeni sastav, “Sex Pistols”, kojem je posvećen većinski dio knjige.
O analitičnom i studioznom proučavanju ovih nekoliko ključnih godina, svjedoči opširan popis zahvala, kao i detaljno postavljena granica vremenskog odvijanja pojedinih događaja.
Na obilnih 650 stranica ove detaljno pisane knjige, nalaze se brojni podatci koji napokon demistificiraju maglovitu sliku punka u kojoj je on bio predstavljen kao jedan anarhistički rušilački pokret utemeljen na ekstravagantnom modnom izričaju i diskutabilnoj glazbenoj kvaliteti.

IZDVOJENO