Emerson etide – Pet etida za klavir

50,00 kn
6,64 €

Na zalihi

Opis

Emerson etide nastale su na poziv i prijedlog Organizacijskog odbora 28. međunarodnog natjecanja “Mladi virtuozi, Zagreb, klavir 2022.”, da napišem skladbe – etide, koje bi se izvodile kao zadane skladbe hrvatskoga autora na tome natjecanju.
Izazov pri pisanju prilagodba je svake od pet etida određenom uzrastu izvođača. U tom smislu pokušao sam se vratiti u svoje školske dane i prisjetiti problematike pri čitanju novog materijala. Samim time prisjetio sam se i tadašnjih glazbenih utjecaja izvanškolskog programa, koji su itekako oblikovali moje ‘glazbeno uho’, ali i probudili ljubav prema samoizražavanju, odnosno komponiranju.
Jedan od najvećih takvih utjecaja bio je britanski progresivni rock-sastav Emerson, Lake and Palmer. Priča o mladim glazbenicima klasičnoga glazbenog obrazovanja, koji su iskoristili svoje znanje i mogućnosti da bi stvorili nešto novo, svojevrsni crossover klasike i rocka, bila mi je stalna doza motivacije u tim danima. Kompleksnost njihova glazbenog izričaja parirala je i najsloženijim djelima koja sam tada upijao. Vjerujem da se u toj kompleksnosti krije i privlačnost, a dodatno je zadovoljstvo bilo pronaći oblikovne i harmonijske klasične utjecaje u njihovoj glazbi. Glavni je krivac, naravno, Keith Emerson (1944.–2016.) – većinski autor njihove glazbe, čija je klavirska tehnika i eklektičnost komponiranja bila toliko fascinantna da sam zajedno s bratom proveo golemu količinu slobodnog (i ne toliko slobodnog) vremena upijajući njegov glazbeni jezik. Identifikacija akordā i uzbudljivih ritmova, “skidanje” čitavih pjesama, beskrajno premotavanje CD-a na specifični takt da bismo bili sigurni da određena nota postoji ili ne postoji…!

Pomoću ovih etida htio sam mladim pijanisticama i pijanistima omogućiti “prvi susret” s Emersonovim glazbenim izričajem, oponašajući njegove ideje i tehnike koje je koristio, naravno u progresivno kompleksnijem izrazu od 1. do 5. etide, prilagođene pojedinačnoj kategoriji. Nadam se da će mladi budući profesionalci na ovim stranicama pronaći makar djelić onog što je i mene privlačilo u njihovoj dobi, i da će dobiti dodatni pogled – novu perspektivu – na svoj omiljeni instrument.”
-Ivan Končić

_______________________________________________________________________________________________

Dostava

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, a rok dostave je 2 do 4 radnih dana standardnim slanjem ili do 20 sati idući radni dan ubrzanim slanjem. Za Europu i svijet rok dostave je 14 dana.
Narudžbe zaprimljene od ponedjeljka do petka do 12 sati šalju se isti dan. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani.
Početna cijena dostave iznosi 32 kune, a povećava se ovisno o težini paketa. Usluga pouzeća naplaćuje se 8 kuna.
Rok preuzimanja plaćenih proizvoda je 30 dana od dana kupovine.

Zamjena, reklamacije i povrat

Zamjena na zahtjev kupca moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun.
Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje kupac.
Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na [email protected], a one su opravdane u slučaju da kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima.

Pravo na povrat narudžbe imaju svi kupci Rockmark web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket).
Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka. Trošak povrata robe snosi kupac.

Više informacija potraži u uvjetima prodaje.

 

IZDVOJENO